Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er en Kurator?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. ADMINISTRATION & PENGE
  4. Hvad er en Kurator?
Hvor mange stjerner giver du? :

En kurator, er en person der under en konkurs, sørger for at varetage kreditorernes interesser, altså dem du skylder penge.
 

Hvad laver en kurator? 

En Kurators opgave, er at få solgt skyldners aktiver til så høj en værdi som muligt, som efterfølgende skal fordeles ligeligt ud til kreditorerne

Hertil får kuratoren oftest hjælp fra en uafhængig vurderingsekspert af aktiverne, så han / hun har noget at støtte sig op af, ift. at tage i mod fordelagtige bud. 

Det er også en kurators opgave at vurdere om der skal indmeldes en sag om konkurskarantæne. 

Hvad er en konkurskarantæne? 

En konkurskarantæne betyder, at én eller flere personer i virksomheden får forbud mod at deltage i virksomhedens ledelse, for en periode. Årsagen til at en person får konkurskarantæne sker fx på grund af groft uforsvarlig forretningsførelse, og hvor personen bliver vurderet som uegnet til at deltage i ledelsen af virksomheden.

Det er ikke kuratoren som træffe denne afgørelse, han eller hun skal blot indmelde det. I sidste ende er det skifteretten, der træffer afgørelsen om en person skal have konkurskarantæne. 


Kan jeg selv vælge min kurator? 

En kurator bliver tilfældigt udpeget af skifteretten, og du har ikke selv mulighed for at påvirke hvem din kurator bliver. 

Hvem betaler for kuratoren?

I slutningen af konkursen, laver kuratoren en opgørelse over hvor mange timer han / hun har lagt i konkursen, samt en beskrivelse af det udførte arbejde. 

Ud fra ovenstående får kuratoren et honorar, som bliver modregnet i skyldners aktiver

Før kuratoren kan få sit honorar udbetalt, skal skifteretten godkende beregningen. 

Annonce

På Saxis kan du nu på 5 minutter oprette en salgsannonce, med salg af restlager, varepartier eller inventar. Du vil blive kontaktet af vores købere helt automatisk. 
Opret en salgsannonce og find købere til dine aktiver for kun 99 kr. pr. måned (tilbuddet gælder i en begrænset periode.)

Hvor mange stjerner giver du? :