Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er en it-strategi?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. E-HANDEL & ONLINE MARKETING
  4. Hvad er en it-strategi?
Hvor mange stjerner giver du? :

Plan for hvordan IT-/IS-arkitekturen i virksomheden skal understøtte virksomhedsstrategien.

Der findes dog mange forskellige studier inden for udviklingen af it-strategier og forretningsstrategier, og hvordan de påvirker hinanden. McKeen & Smith (2003)* identificerer fire generelle former for it-strategier som bruges til at understøtte forretningsstrategien eller drive forretningsstrategien:.

  1. Strategy Execution omhandler at forretningsstragien først udvikles, og sidenhen bliver it-strategien udviklet til at understøtte forretningstrategien. Dette er den klassiske fremgangsmåde, som typisk bruges i SMV'er som ikke er teknisk orienteret, f.eks. mindre produktionsvirksomheder, landbrug og gartnerier.
  2. Competitve Potential omhandler at ledelsen (som antages at udforme strategien) udpeger det potentiale som it som kan bruges til at give forretningen en konkurrencemæssig fordel (Competitive Advantage), disse bliver så indarbejdet i forretningsstrategien. Eksempler på organisationer og virksomheder som gør brug af dette er SMV'er som har en formel indsigt i it, og ledelsen har forstået at it har mulighed for at berige virksomheden.
  3. Service Level omhandler at forretningsstrategien og it-strategien er udformet som to selvstændige strategier, hvorefter ledelsen fletter de to strategier sammen til en. Forskellen fra de to andre er at der er tale om to separate processer som foregår under forretningsudviklingen.
  4. Technology Potential omhandler at it-strategien er den primære strategi (udarbejdes først), hvorefter virksomhedens ledelse udformer forretningsstrategien. Typisk er det teknisk førende virksomheder som gør brug af netop denne form for it-strategi- og forretningsstrategiudvikling.

*1: James D. McKeen and Heather A. Smith, Making IT Happen: Critical Issues in Managing Information Technology (John Wiley & Sons, 2003), p. 94.

Hvor mange stjerner giver du? :
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere