Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er en debitor?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. ADMINISTRATION & PENGE
  4. Hvad er en debitor?
Hvor mange stjerner giver du? :

En debitor er den regnskabsmæssige betegnelse for en person/virksomhed der skylder penge væk - til en kreditor.

Hvad er forskellen for en dibitor og kreditor? 

I modsætning til debitoren, som skylder pegnene, så kaldes den som skal modtage pengene / den som har pengene til gode hos debitoren - for kreditor. Dvs. en debitor, skylder penge til en kreditor.

Som iværksætter / ejer af en virksomhed vil du ofte være begge dele, da du både køber og sælger til / fra andre. Det kan både være til andre virksomheder (B2B) eller direkte til privatpersoner (B2C). Det afhænger af din virksomhed og hvem du henvender dig til.

Debitor eksemepel

Set fra din egen virksomheds side er dine debitorer dine kunder, da det er dem, der skylder din virksomhed penge for de produkter eller ydelser, der er leveret til dem. Et andet eksempel er hvis din virksomhed har lånt penge, vil virksomheden stå som debitor, mens pengeinstituttet altid vil stå som kreditor.

Da din virksomhed er kunde hos dine leverandører (kreditorer), så er din virksomhed dine leverandørers debitor.

Debitorkartotek

Du kan nemt holde styr på dine debitorer i et debitorkartotek. Om en virksomhed har behov for et, afhænger primært af hvor stor en virksomhed det er.

Debitor registret

Er du yderligere interesseret i debitorer og debitorregistrering, kan du gå ind blive klogere på Debitor Registret, som er Danmarks næststørste skyldnerregister kun overgået af RKI.

Betaler din kunde/kunder ikke, kan du sende dem til inkasso.

Hvor mange stjerner giver du? :