Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er en abonnementsforretning

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. MARKETING & SALG
  4. Hvad er en abonnementsforretning
Hvor mange stjerner giver du? :

En abonnementsforretning bygger på et forretningsgrundlag om at få så mange medlemmer som muligt, til at blive længst muligt i abonnementsuniverset og samtidigt tjene mest muligt på dem mens de er medlemmer.

Der er nogen helt centrale nøgletal man skal være opmærksomhed på når man opbygger sin abonnementsforrening

CAC = Customer acqusitions cost. Dvs. prisen man betaler for at få en abonnent

LTV = Life Time Value. Dvs. den samlede pris kunden betaler så længe kunden er medlem i ens abonnements forretning

Churn = Opsigelse. Dvs. hvor mange procent af ens kunder opsiger sit abonnement i løbet af et år. Har man en Churn på fx 10 pct. betyder det at man mister 10 pct. af sine kunder hvert år.

I følge Andreas Diedreksen kendt fra PlusBog skabes en succesfuld abonnementsforretning ved hele tiden at have fokus på at skabe værdi til medlemmerne. Som han skriver i sin bog:

>>Den langsigtede og profitable måde at drive en abonnementsforretning på er ikke at gøre som fitnesscentrene, der satser på, at medlemmerne ikke bruger deres medlemskab ret meget. I stedet er det at sikre, at medlemmerne hele tiden er bevidste om deres medlemskab og de fordele, det giver, og jævnligt bruger det, så de opnår værdi for medlemsbetalingerne.<<

Et eksempel på en abonnementsforretning er virksomheden MyCoffee.dk, der sælger kaffekapsler på abonnement. Dvs. kunderne betaler et månedligt abonnement og modtager så hver måned en kasse med kaffe.

Andre populærer abonnementstjenester som vinder frem er fx WineFamily, der fokuserer på vinsalg og LuxPlus, der sælger parfume og kosmetik på abonnement

Hvor mange stjerner giver du? :