Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er due diligence?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. Checkliste for salg af virksomhed
  4. Hvad er due diligence?
Hvor mange stjerner giver du? :

Due diligence er et begreb som beskriver den fase i et virksomhedssalg hvor en potentiel køber af en virksomhed, får adgang til al information om den virksomhed der skal handles.

Det er en grundig gennemgang af alle de forhold som køberen er nødt til at have indsigt i for endeligt at kunne vurdere om vedkommende ønsker at gennemføre en transaktion.

Typisk gennemføres en Due diligence i samarbejde med køber og sælgers advokater og processen kan godt strække sig over en periode hvor der løbende stilles spørgsmål til virksomheden som sælgeren skal svare udtømmende på.

Denne fase er meget vigtig for både køber og sælger da det er her begge parter kan skabe sikkerhed for at der ikke opstår problemer efter købsaftalen er underskrevet.

Køber har ansvaret for at sætte sig ordentligt ind i den pågældende virksomhed og sælgeren har ansvaret for at levere al information som køberen måtte efterspørge.

En due diligence undersøgelse indeholder som regel følgende forhold:

– Forretningsgrundlaget
– Økonomiske forhold
– Finansielle forhold
– Skattemæssige forhold
– Ledelse/organisation
– Anlægskartotek/gennemgang af aktiver
– Kontrakter
– Retssager
– Miljøforhold
– Tekniske forhold

Typisk organiseres informationerne i et datarum, som køber får sikker adgang til og nemt og overskueligt kan tilgå de nødvendige informationer.

Læs mere om due diligence på Saxis.dk - Danmarks største online virksomhedsbørs

(Annonce)

Hvor mange stjerner giver du? :