Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er bruttoresultatet?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. ADMINISTRATION & PENGE
  4. Hvad er bruttoresultatet?
Hvor mange stjerner giver du? :

Hvad er et bruttoresultat?

Bruttoresultatet er de penge, der er tilovers fra salget af produkterne efter du har trukket vareforbrug fra, uden at tage de nødvendige penge til at betale alle driftsomkostningerne. Det kan beskrives relativt nemt for henholdsvis handelsvirksomheder og fremstillingsvirksomheder:

  • Handelsvirksomhed = Nettoomsætning fratrukket vareforbrug
  • Fremstillingsvirksomhed = Nettoomsætning fratrukket produktionsomkostninger

Det er en væsentlig faktor i en virksomhed, da bruttoresultatet indikerer, hvor effektivt ledelsen bruger omkostningerne i produktionsprocessen. Ydermere kan den også bruges til, at beregne virksomhedens bruttomargin. Vær opmærksom på at bruttoresultatet kan variere meget fra industri til industri.

Et eksempel på et bruttoresultat:

Hvis vi antager, at vi har henholdsvis virksomhed A samt virksomhed B, der begge omsætter 1 mio. årligt. Det viser sig, at virksomhed A har et vareforbrug på 900.000 (altså næsten hele omsætningen), mens virksomhed B, har et vareforbrug på 800.000 årligt.

Virksomheds A bruttoresultat vil derfor være 1.000.000 – 900.000 = 100.000 kr.

Virksomheds B bruttoresultat vil derimod være 1.000.000 – 800.000 = 200.000 kr.

Dermed tegner der sig et tydeligt billedet af, at Virksomhed B bruger markant færre penge end Virksomhed A, men omsætter stadig for det samme beløb. Det betyder, at Virksomhed B dermed er mere effektiv en Virksomhed A.

Hvor mange stjerner giver du? :