Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er affiliate marketing?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. E-HANDEL & ONLINE MARKETING
  4. Hvad er affiliate marketing?
Hvor mange stjerner giver du? :

Affiliate Marketing er en marketingsmetode, hvor en virksomhed kun betaler for leverede resultater. Resultaterne kan være solgte varer, leads, besøg på website, tilmeldinger til nyhedsbreve, bannervisninger, nye fans på Facebook etc.


Hvordan foregår affiliate marketing?

Her er et eksempel på hvordan en affiliate kampagne forløber. 

Annoncør
Annoncøren er ofte en webshop, men kan også være en anden form for virksomhed, som har et ønske om, at sælge mere, få flere henvendelser fra kunder og eller besøg på deres hjemmeside. Typisk foregår det ved at virksomheden kontakter et affiliate-netværk og laver en aftale om hvor meget de vil betale for f.eks. et salg af deres produkt. 

Affiliate netværk
Et affiliate netværk er en salgs 3. parts forretning, som forbinder annoncøren med de rette medier / publishers. Forstået på den måde, at affiliate-netværket kontakter deres affiliataer.  Det kan blandt andet være webportaler, onlineaviser, eller iværksættere der skaffer trafik via f.eks. Facebook, blogs, prisportaler, bannere etc., Her tilbyder affiliate netværket dem en pris pr. solgt vare. 

Medie / Publisher 
Medie / publisher er det som i denne sammenhæng kaldes for en affiliate, og som skrevet ovenfor er dem, som skaffer trafikken, salg via f.eks. Facebook, blogs, prisportaler, bannere etc. En affiliate kan både være en enkel person eller en større virksomhed. Eksempel på en affiliate virksomhed er Miinto.dk. De kalder sig selv ‘’Skandinaviens største online fashion netværk med +110.000 produkter and +2.000 brands.’’ Miinto’s koncept er, at du kan shoppe direkte fra Danmarks bedste-fysiske butikker, inde på Miintos hjemmeside. 

Kunden
Kunden er ham / hende som annoncøren får et besøg eller salg ud af. Det kan fx ske ved et klik på et link, en udfyldt formular eller et direkte køb. Affiliate netværket tracker besøgene og salg for annoncøren. Statistikken som kommer ud af det, vises til begge samarbejdsparter - og affiliate netværket aflønnes ved kommission af hvert salg, (typisk hver måned) med deres tilknyttet affiliates


Hvad er forskellen på alm. online marketing og affiliate marketing? 

Affiliate marketing er en underkategori til online marketing. Det er oftest de samme marketing strategier og teknikker, som der bliver taget i brug ved en hel almindelig marketingkampagne. Forskellen på affiliate- og alm. marketing er blot, at der afregnes ud fra resultater, og ikke i cpm eller et fast budget.

Men udover det, så er det præcis de sammen redskaber, medier m.v. som publiser tager i brug, som fx søgemaskineoptimering (SEO), bannerkampagner, e-mail markedsføring, sociale medier, som Facebook, LinkedIn, Instagram, content marketing på blogs og alle andre tænkelige muligheder, hvor der kan afregnes pr. klik. (PPC), lead, eller besøgende

Nogle mener, at affiliate marketing er en stor fordel for annoncøren, da alle (hele vejen rundt i looped) skal gøre en indsats for at få penge. Publiser kan ved affiliate marketing ikke sætte sig tilbage i stolen, efter at have modtaget en sum penge fra annoncøren, men må arbejde for at skabe kunder eller besøgende til annoncøren, inden han / hun selv får penge ud af samarbejdet. 


Hvorfor er affiliate marketing så populært?

Affiliate marketing er blevet umådeligt populært, da virksomheder kan lægge hele ansvaret for salg over på netværket og deres affiliates og kun betale, hvis de vel og mærke selv tjener penge.

Det er især de unge iværksættere, der har fået øjnene op for affiliate marketing og hvordan man kan tjene penge på den måde.

Det kan være et godt supplement til en SU, som studerende eller som en ekstra skilling, hvis man er mindreårig. Et godt eksempel på hvor mange penge, man i virkeligheden kan tjene på affiliate marketing er 14 årige Simon Mørch et glimrende eksempel på.

Vil du vide mere om affiliate marketing, så tjek GoLearn ud her. 

Sponsoreret indhold

Har du et affiliate site du vil sælge eller vil du købe et?

Ligesom webshops og fysiske butikker er det muligt både at sælge og købe et allerede eksisterende affiliate site, det kan du gøre på Saxis der er Danmarks største online virksomhedsbørs. 

Hvor mange stjerner giver du? :