Hvordan skriver man et godt blogindlæg?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. FAQ
  4. Amino Blog Hjælp
  5. Hvordan skriver man et godt blogindlæg?

HVORDAN SKRIVER MAN ET GODT BLOGINDLÆG?

support@amino.dk

Hvordan skriver jeg et godt blogindlæg?

Du skal forestille dig et du skriver til en god ven som er i målgruppen for dem du vil skrive til.
Prøv at skrive i et let læst sprog, uden for mange fremmedord og gerne med links til kilder og hvad der ellers kan hjælpe læseren.

Sørg for at lave mange afsnit, så det ikke bliver for tungt.

Hvordan laver jeg en god overskrift?

Godt du spurgte, for den er vigtig.
Sørg for at gøre den interessant for læseren.

Forskellen på en god og dårlig overskrift, kan være en faktor 5-6 i antal læsere.
Lov ikke mere end du kan holde, men være heller ikke kedelig.
Og husk at Google giver mange besøg, hvis du skriver en god overskrift med de ord som folk i din målgruppe søger på.

Så da New York Times var poetisk i deres overskrift under den store Tsunami og skrev: "Syndfloden kommer".

Så fik de næsten ingen læsere.

Men det gjorde dem der skrev: "Tsunami dræber flere tusinde turister i Thailand".

Det er ikke kønt, men det virker...

Stram din tekst op (Tekst fra E-pusher)

Jeg skriver mange klummer, både for Erhvervsbladet, Computerworld, Penge og Privatøkonomi m.fl. Reglen er at man har en bestemt mængde plads, typisk 500 ord og det står ikke til diskussion.

Jeg oplever ofte, at jeg ender med en tekst der er for lang og derfor må korte den ned. Det irriterer mig altid, da det tager tid og jeg jo allerede har brugt energi på at skrive det. Det der gang på gang overrasker mig, er at resultatet ofte bliver bedre, når man skal skære i materialet. Teksterne bliver lige strammet op en gang og det er næsten altid godt for resultatet. 

Jeg er begyndt at gøre det samme med salgstekster og der er resultatet det samme, nemlig bedre end før. Ofte vil man finde de mest overflødige ord i starten og slutningen af sine tekster. Så kig kritisk på de ting du har skrevet, og fjern 25 %.

Del teksten op  (Tekst fra E-pusher)

Den tekst du læser her, er let at læse og det er der flere årsager til. En af de vigtigste er, at jeg har delt teksten op i afsnit og små kapitler. Det gøre teksterne meget lettere at læse og man skal ikke anstrenge sig for at komme i gang. 

Mange skriver lange tekster uden "pauser" og det trætter folk og når man ser teksten, så ser den meget sværere, end den er. Så sørg for at opdele teksten, så er der flere der læser den, og det er jo ikke så ringe endda.

Hvad læser folk altid? (Tekst fra E-pusher)

Hvis du f.eks. skriver et nyhedsbrev, så er der selvfølgelig nogle der læser det hele, men så skal kvaliteten også være fantastisk. Det folk typisk gør, er at læse det af indledningen de gider, så gør den super spændende, og husk at den skal sælge resten af nyhedsbrevet eller websiden.

Så springer folk let hen over det midterste og læser den sidste artikel. Det folk ofte læser mest, det er et PS. Det lyder utroligt, men det er den vigtigste sætning der skal stå som et PS. Efter dit navn. 

Så alt det du VIL have folk til at læse, skal først stå til sidst, eller som et PS.

Læs højt for dig selv (Tekst fra E-pusher)

En af de bedste måder at få teksten bedre på, er at læse den højt for sig selv. Når man læser teksten op, så kan man tydeligt høre hvad der lyder dumt og man kan så rette det. Husk at være opmærksom på gentagelser, dem kan du som regel rette med den indbyggede synonymordbog i Microsoft Word, hvis du altså er til den slags.

Sponsoreret

Copywriting kursus - Bliv bedre til at skrive produkttekster


Vil du blive en bedre skribent, og lære at skrive tekster, der sælger? Tag online kurset Copywriting kursus: Sådan skriver du produkttekster, der sælger! på GoLearn og bliv en haj til at skrive!

Bliver du medlem hos GoLearn får du adgang til alle vores kurser inden for online markedsføring.