Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Jacob Kildebogaard fra Ambition.dk Google Analytics Guide for begyndere - Analytics FAQ

Google Analytics Guide for begyndere - Analytics FAQ

9,795 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
18 August 2010

Er du helt grøn indenfor Google Analytics er her et indlæg, der kan hjælpe dig på vej. Gennem tiden har jeg fået en lang række spørgsmål om hvordan man kommer i gang og hvad der skal til. Du får både spørgsmål og svar her.

Hvad koster Google Analytics?

Google Analytics er gratis. Der er ingen betaling, så det eneste der kan komme til at koste dig penge er hvis du hyrer en til at hjælpe dig, eller hvis du har udgifter til en programmør, der skal placere koden på dit site.

Hvordan kommer jeg i gang?

Google AnalyticsDu skal gå ind på http://www.analytics.google.com og blot følge anvisningerne. Har du ikke en Google mail i forvejen skal du lave din mail om til det eller oprette en. Så opretter du blot en Analytics konto og går i gang.

Skal Analytics koden på alle sider?

Jeps! For at måle din trafik, så skal du placere en kode på alle sider. Det er meget vigtigt det er på alle sider, for ellers får du ikke korrekte data.

Hvad er det for noget med ny og gammel kode?

Google Analytics har skiftet grundkoden ud tre gange gennem de sidste par år, så derfor kan du risikere at høre folk nævne forskellige koder, og faktisk også forskellige ting omkring placeringen. Det korrekte er: Hvis du bruger den "gamle" js-kode, så skal koden placeres i bunden på alle sider. Hvis du bruger den nye asynkrone kode, så skal koden i stedet placeres i toppen af alle sider.

Jeg har lagt koden på min side, men jeg kan ikke se nogle data - hvor bliver de af?

Det er super godt arbejde, godt du er kommet i gang. Hvis du lige har lagt koden på, så bliver du nødt til at have lidt tålmodighed. Der kan gå op til 24 timer før du kan se data komme ind på din Analytics statistik. Så sørg for ikke at drikke for meget kaffe i aften, så du stadig har en chance for at sove i nat, trods spændingen over morgendagens nye data :-)

Hvorfor kan jeg ikke se omsætningen i min webshop, selv om jeg har installeret grundkoden?

Du kan komme rigtig langt ved blot at implementere grundkoden, men det giver ikke alle data du kan få ud af systemet. For at registrere salg skal du implementere Google Analytics e-handelskode. Der er også mulighed for at implementere andre koder for at få en mere avanceret og detaljeret statistik over brugernes adfærd.

Hvorfor er Analytics farligt?

OK, fair nok, det spørgsmål har jeg ikke fået. Men det er sgu farligt. Det er pokkers vanedannende, og når du først har set mulighederne, så risikerer du at savle tal alt for mange timer. Bare husk at fokusere på tallet på bundlinien :-)

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jacob skriver Skriv dig op