Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs vinentusiasten Opbygning af min webshop – nu med osC3

Opbygning af min webshop – nu med osC3

1.176 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
12 August 2009

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

Mit idegrundlag med vinsalg er at forene mine tre interesser – vin, rejser og web-programmering (se mine blogindlæg den 25. Og 28. Juli 2009).

Siden 1985 har jeg beskæftiget mig med computere og software – på det tidspunkt solgte jeg softwareløsninger til forskningsbrug, baseret på Digital PDP/11 og microVAX.

Som en del af et amerikansk firma havde vi email allerede i begyndelsen af 90’erne - emailkonto hos Compuserve (CIS),og i 1997 begyndte jeg at lave hjemmesider i HTML 3.2 (teksteditor) og registrede hallas.com i 1998, hvor jeg har haft hjemmesider med forskellige temaer gennem årene.

Der var derfor ingen tvivl om, at jeg ville lave hele winery.dk hjemmesiden selv – dog uden den store erfaring med php.  Da jeg ikke  havde forventninger om det store salg i begyndelsen, ville jeg prøve at minimere omkostningerne til hjemmeside og webshop. Hjemmesiden er opbygget i to dele – en del med information om californisk vin, druetyper, vindistrikter, californisk vinlovgivning samt nyhedsbreve – den anden del er webshoppen – tanken med den beskrivende del er, at få organisk trafik fra søgninger (mere derom i en senere blog).

Jeg undersøgte markedet: ZenCart, Magento, osCommerce, Satchmo, joomla  o.s.v - et væsentligt punkt var support af en betalingsmodul, så jeg kunne modtage, som minimum Dankort, på webshoppen.

På det tidspunkt fandt jeg, at osCommerce Online Merchant v2.2 var den bedste løsning idet den har mange gode standardfunktioner, er en open source webshop-løsning, frit tilgængelig og uden licens. Ulempen er dog at standardpakken ikke ligger på et designmæssigt særligt højt niveau.

En anden væsentlig faktor for valg af osC2.2 var, at der på det tidspunkt kun fandtes et OsCommerce betalingsmodul til ePay – idag findes langt flere brugbare løsninger hos ePay.dk, fribetaling.dk, med flere.

Den manglende gode design har været den største udfordring, idet jeg ligeledes, for at minimere omkostningerne i begyndelsen, ikke ville knytte en designer til udformningen af webshoppen – en udgift jeg dog vil advare mod at spare på, hvis man satser på en stor omsætning fra starten, idet webshoppens design har meget store betydning for resultatet.

Jeg er dog nået frem til en løsning jeg kan leve med på webshoppen www.winery.dk/catalog

osCommerce har netop lanceret Online Merchant v3.0 Alpha 5 – der er en del forbedringer, specielt i administrator-delen, mens forbedringerne i kunde-delen er sværere at få øje på (inkl. manglende design) – jeg har netop installeret et testsystem på www.smagenafcalifornien.dk/webshop - jeg har endnu ikke lavet nogen ændringer i opsætningen af standardmodulet – når jeg laver ændringer vil disse blive beskrevet på forsiden – du er velkommen til at lege med bruger-delen.

I næste indlæg vil jeg komme ind på mine design og indholdsmæssige overvejelser (herunder kreditkort, e-mærket) – og efterfølgende beskrivelser vedr.  aktiviteterne for at få varer på hylderne, erfaringer med netværk og forskellige markedsføringstiltag – Google Adwords, søgemaskineoptimering, banner, annoncer i trykte medier, omtale i pressen/vinspalter, webshop portaler, herunder Fion.dk og livsstilsbasen.dk samt Google Analytics.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når <slettet> skriver Skriv dig op