Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs SANDGAARDS BLOG Så nærmer vi os ferieårets afslutning og et nyt kan begynde... husk s/h dagene!

Så nærmer vi os ferieårets afslutning og et nyt kan begynde... husk s/h dagene!

2,432 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
02 March 2016

Tiden går, og vi skriver snart 30. april 2016, som er AFSLUTNINGEN PÅ FERIEÅRET 2015/2016 (ferie som er optjent i kalenderåret 2014).

Resterende feriedage

Har I styr på hvor mange feriedage, som jeres medarbejdere ikke har fået afviklet endnu? Ellers er det på høje tid.

Arbejdsgiverne kan pålægge medarbejderne at afholde restferien inden den 30. april 2016 med et varsel på 1 måned; og medarbejderen kan ikke kræve restferien udbetalt.

Hvis 5. ferieuge skal overføres til afholdelse i næste ferieår 2016/2017, så skal arbejdsgiver indgå en skriftlig aftale med medarbejderne herom.

Hvis din medarbejder ikke når at holde alle sine feriedage i ferieåret fra den 1. maj 2015 til den 30. april 2016, har du stadig mulighed for at overføre eller udbetale de feriedage, som medarbejderen har optjent ud over de første 20 feriedage.

Sidste frist for at lave en aftale om overførsel eller udbetaling af ikke-afholdt ferie fra optjeningsåret 2014, er den 30. september 2016.  Du skal dog være opmærksom på, at

  • aftalen skal være skriftlig
  • det som udgangspunkt kun er den 5. ferieuge der kan overføres. Overførsel af de første 20 feriedage kan kun ske, såfremt der har været en lovlig feriehindring
  • der kan være en anden frist, hvis din virksomhed er overenskomstdækket.

 

Hvis der er tale om funktionærer med ret til løn under ferie, skal I ikke foretage jer yderligere end det ovennævnte.

 

Hvis der derimod er tale om typisk timelønnede, hvor feriepengene indbetales kvartalsvist til Feriekonto eller en faglig organisation, skal det nedenstående i særlig grad iagttages:

Overførsel af ferie
Laver du en aftale om overførsel af ferie med en timelønnet medarbejder, skal du give besked herom til den relevante modtager: Du giver besked til FerieKonto ved at bruge denne blanket fra borger.dk.

Er aftalen ikke indgået senest den 30. september 2016 og/ eller beskeden ikke meddelt til FerieKonto inden denne dato, mister din medarbejder retten til at overføre den 5. ferieuge.

Udbetaling af ferie
Hvis medarbejderen i stedet ønsker at få udbetalt værdien af ikke-afholdte feriedage, skal din medarbejder udfylde denne blanket (FE1) fra borger.dk.

Hvor blanketten skal sendes til afhænger af, hvilken ferieordning medarbejderen har og om medarbejderen har modtaget offentlige ydelser i ferieåret.

Planlægning af ferie i det nye ferieår 2016/2017 (optjent i 2015)

Arbejdsgiveren har ret til at fastlægge afholdelsen af hovedferien (sommerferien) med et varsel på 3 måneder, så det er vigtigt at få planlagt hvorledes sommerferien skal afvikles allerede nu. Hvis man er omfattet af en overenskomst, kan der være særlige regler…

Husk S/H-dage (søgne- og helligdage) i foråret

Påsken starter i år Skærtorsdag, den 24. marts. Med Langfredag og 2. Påskedag giver det i alt 3 S/H-dage.

Store Bededag afholdes den 22. april.

Kristi Himmelfartsdag den 5. maj.

2. Pinsedag den 16. maj.

Bemærk at både 1. maj og Grundlovsdag er en søndag.

Hvis der ikke foreligger en særlig ansættelsesaftale eller tilknytning til en overenskomst skal de timelønnede IKKE have udbetalt løn for de pågældende dage.

Få registreret lønudbetalingerne korrekt for disse dage

Hvis I har en S/H ordning i firmaet skal der udbetales et nærmere lokalt aftalt beløb per dag. Det er vigtigt, at de fragår S/H saldoen i lønregnskabet. Ellers kommer I til at udbetale beløbet 2 gange.

Gør Jer umage med lønregistreringen omkring især S/H og ferieafholdelse. Det giver hvert år anledning til stor frustration, når man opdager, at tingene ikke er blevet registreret korrekt. I Dataløn er der masser af muligheder for at styre løndelene korrekt. Spørg os, hvis I er det mindste i tvivl.

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Magne blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere