Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Traderslounge Lær at styr dine 3 dæmoner!

Lær at styr dine 3 dæmoner!

806 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 November 2008

læs flere indlæg og lær at handle med valutaskolen på: http://www.traderslounge.dk/

Alle burde læse denne artikel grundigt igennem, inden man går igang med at handle. En af de vigtigste ting når man skal handle, er at man har styr på sine ”3 dæmoner”. De sidder på ens skulder og kan være med til at ødelægge ens handel. Noget af det vigtigste når man handler, er at man til tider kan stoppe og  iattage ens egne negative mønstre og adfærd, istedet for at være fanget i dem.

Så stop alt hvad du har gang i og spørg dig selv: sidder en af disse 3 dæmoner på mine skuldre?

Hvis en af disse djævler sidder på dine skuldre, så tag det første skridt og gør noget ved den. Bryd det ødelæggende mønster så er du kommet en lang del af vejen.


Dæmon nummer 1: PERFEKTIONISME

 Perfektionisme er som regel den største trussel og synder for enhver der laver noget proffesionelt. Man går hen og bliver alt for snæver synet og smerten ved at tabe overstiger glæden ved at vinde. Perfektionisten prøver desperate at have det godt med sig selv, og sætter derved mange gange alt for høje mål. De tror at de har det godt eller får det bedre, hvis de bare lige kan nå sit mål ”X”.

DE ER SÅ BANGE FOR AT TABE AT DE IKKE TØR AT VINDE! 

Da mål ”X” som regel er uopnåelig, ser perfektionisten altid ”X” som det fuldendte, og bebrejder sig selv hvis ikke de når målet. Hvis jeg når målet ”X” og får det godt med mig selv, så må jeg jo også have det dårligt med mig selv hvis ikke jeg kan nå ”X”. Perfektionisten kan rent følelsesmæsigt beskrives som ’ IKKE GOD NOK ’ da de altid vil prøve at gøre mere, fordi de ikke føler at de er dygtige og elskede nok som de er. Selvom der er profit på en handel, vil perfektionisten altid lede efter den del af handlen som de ikke var med i. Hvis de så endelig kommer helt perfekt ind i markedet bebrejder de sig selv for ikke at have handlet med en større sum penge. Og hvis handlen så går galt vil de sidde og undersøge alle grundene til at de ikke skulle være gået ind i handlen.

På den måde formår perfektionisten hele tiden at fokusere på deres udførelse, som ligger langt fra deres perfekte mål, og forvandler succes til nederlag og tab til fiasko. Det er med til at nedbryde deres selvsikkerhed.

For at bekæmpe perfektionisme skal man være klar til at behandle sig selv som man ville behandle en rigtig god ven som har problemer. De fleste af os ved hvordan man opfører sig og behandler andre med respekt, kærlighed og værdighed når et andet menneske har brug for det. Hvorfor så ikke også gøre det overfor sig selv!? Lær at være lige så forståelig og støttende over for dig selv,  som du er over for din bedste ven, ellers kæmper du konstant med dine egne nederlag. Hvis en handel ikke går den rigtige vej, så ville en konstruktiv trader spørge sig selv ’hvad kan jeg lære af dette’ og ikke ’hvad er der galt med mig’.

Den bedste modgift mod perfektionisme er evnen til at berolige sig selv: ” Der er bedre handler længere fremme på vejen”. Man skal nemlig hele tiden være parat til at tage de handler som der nu måtte komme,  istedet for at tæve sig selv og tænke at man ikke er god nok.

 
Dæmon nummer 2: EGO

Alle vil gerne vinde på market. Det er en naturlig følelse at have det godt når man sidst på dagen kan slukke sin computer med et positiv resultat på sin handels konto, og beløningen af ens forberedelse har givet udbytte.  Men hvis man begynder at inddrage sit ego og sine følelser, så er det at det begynder at gå galt. Når ens handel går i den rigtige retning får man det super godt, men hvis det går den forkerte retning så har man et enormt pres hængende over sit hoved. Ikke nok med udfordringen ved at læse de tekniske svære charts, hvis handelen også går imod dig, så får du det enormt dårligt. En god trader vil gerne have sin handel til at fungere, som en helhed, medens en trader der handler med sit ego forventer at alle deres handler går i profit.

Det er farligt når vores ego bestemmer over vores handel, og man begynder at handle kun for at vinde de tabte penge tilbage. Hvis man handler med følelserne skal man også være opmærksom på sit humør, da man typisk vil svinge lige så meget som ens handel gør, når tingene går godt så er man meget glad, men hvis det går dårligt så bliver humøret  dårligt.

Modgiften til dette  er at man sørge for at være i total balance når man går igang med at handle.

Brug din selvagtelse på hele dit liv og ikke kun på dit arbejde. Du skal være i fuld balance på alle områder af dit liv;  privat livet, dine hobbier, de spirituele sider og i dine relationer.  Et afbalanceret liv giver en balanceret handel.


Dæmon nummer 3: OVERMOD

Overmod er et helt almindeligt fænomen, især blandt nye traders. En trader med overmod mangler normalt forståelse for hvor komplext markedet kan være og undervurdere alle de sider af markedet man skal kende. De tror, at de er klar til det der venter dem i markedet bare ved at læse et par chart setup’s og købe det nyeste software. Overmod hos en trader gør som regel at man ikke arbejder ned i tingene og bruger den nødvendige tid der skal til. De erkender ikke at lang tid  foran skærmen er den bedste lære.

Istedet for at starte med en kontrakt, og venter til deres konto er i plus så vil de heller tage de store positioner og profiter med det samme. Denne utålmodighed gør at en trader tit kommer til at handle impulsivt istedet for at vente på det helt rigtige setup.

Det farligste er vel at en overmodig trader tror han kan ændre på markedet, istedet for at gøre som markedet gør, og tage det ud af markedet de kan. Deres overmod er større end forståelsen for markedet. Den eneste måde at undgå dette, er at sætte regler for sig selv og ikke bryde dem overhovedet. Det vil sige man handler efter meger specifike handels signaler, hvor de handler med entry/exit signaler og risk/reward regler som er faste.  

MVH

Traderslounge
http://www.traderslounge.dk

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Tomas skriver Skriv dig op