Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Lidt om Open Source

862 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
12 October 2009

Hej Aminoer bruger I stadig penge på noget, som andre får helt gratis? Selv om vi skriver år 2009, så bruger dansk erhvervsliv fortsat store summer på licenser til software. Software der i princippet kan fås helt gratis.

Jeg bliver tit spurgt om det er lovligt? Selvfølgelig er det lovligt, men der er en forskel! Der står ikke Microsoft, Lotus, Adobe eller andre kendte leverandører af software på produkterne.

Hvordan kan det så lade sig gøre? Det kan lade sig gøre, fordi en række IT-specialister over hele verden i fællesskab - og hver for sig - har udviklet IT-programmer og dele af IT-programmer, der sagtens kan matche de kendte produkter fra etablereder producenter. Fællesbetegnelsen for disse gratis programmer er ’Open Source’, fordi alle har adgang til programmerne og deres kode - og ganske gratis.

Hvis I beskæftiger jer med IT til dagligt, har I sikkert hørt om Linux og om Open Office. Begge er konkurrenter til henholdsvis Microsoft XP eller Vista samt til Office-pakken. På samme vis eksisterer der en lang række andre gratis programmer der dækker mange forskellige behov indenfor IT-sektoren.

Skulle du have fået lyst til at høre mere om, hvordan du kan spare rigtigt mange penge - for der er typisk tale om store besparelser for en virksomhed - så tøv endelig ikke med at kontakte mig på info@feldthusenit.dk – det vil være en fornøjelse for mig at hjælpe

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Torben skriver Skriv dig op