Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Toke Kruse fra Billy's Billing 5 ting du skal gøre, hvis du vil være iværksættermillionær!

5 ting du skal gøre, hvis du vil være iværksættermillionær!

8,627 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
04 October 2013

Ét af de spørgsmål, som mange selvstændige stiller sig selv, især i startfasen, er følgende: hvordan tjener jeg mange penge som iværksætter og ultimativt, hvordan bliver jeg millionær? Med andre ord, går mange rundt og tænker: hvordan får jeg succes som iværksætter?!. Jeg har samlet fem råd, som alle spiller en væsentlig rolle for, at du bliver succesfuld og kommer til at tjene mange penge i din virksomhed.

Lad mig starte med et uddrag fra iværksætteren Jacob Winters interview af Niklas Zennström fra Skype.

[What does it take to become successful?]

It takes hard work and focus, but if you really want to reach your full potential then you also need to be willing to take some steps into the unknown. Too many people have an irrational fear of risk, and when you understand that, you think about how to aim for exceptional success. It also takes leadership to get people on our side, whether as team members, investors or customers.

Og hvor kunne jeg ikke være mere enig. Men hvad vil det så konkret sige? Hvad skal du så gøre? Få her de fem ting, som er vejen til din succes.

1. Hold dit fokus på én idé og vær klar til at slå den ihjel, hvis den ikke virker

Du har kun et liv, og de færreste har ikke sat flere år af til, at se om deres virksomhedsidé giver afkast eller ej. Derfor skal du arbejde fokuseret på din virksomhedsidé, og hvis den ikke virker, skal du være klar til at droppe den og finde på en ny idé. Det betyder ikke, at du skal ”hoppe” febrilsk mellem idéerne, for du skal give dem en reel chance. Det gør du bl.a. ved at arbejde fokuseret og dedikeret og ved at sætte dig ordentlig ind i markedet, dit produkt og dine kunders behov.

Har du brug for fokus, kan du læse mere på Leo Babautas blogpost fra zenhabits.net 

2. Invester penge i den rigtige idé 

Hvis du virkelig gerne vil tjene penge – og ja en dag blive millionær, så skal du investere penge i din virksomhed. Det kan være penge til produktudvikling, markedsføring eller mandskab, som kan få din idé over rampen. Det nytter altså ikke noget at ’lalle’ rundt om den varme grød, hvis ikke du skyder penge i din virksomhed – i hvert fald ikke, hvis du vil vokse med din virksomhed. Det koster penge at tjene penge. Jeg har selv haft mere end 10 virksomheder, hvor langt fra dem alle var med den ”rigtige” idé, så det skal ikke være nogen hemmelighed, at det tager tid at finde ind til den ”rigtige” idé, og måske er den idé, du arbejder på lige nu, ikke den du skal investere i, men en, der kommer senere i livet.

Hvad er den gode idé så? Det er der skrevet mange bøger om, men du kan læse mit blogindlæg om emnet eller et kaptitel ”den gode idé” fra min bog "Den geniale iværksætter", som du finder på www.dengeniale.dk 

3. Kig efter risiko, behov og huller i markedet

En klog mand sagde en gang til mig, "high risk, high return". Og det kunne ikke siges mere enkelt; Jo højere risiko, desto flere penge er der at tjene. Det skal ikke misforstås til, at blot fordi der er risiko, kan man tjene mange penge. Du kan dog være helt sikker, hvis ikke der er nogen risiko ved, at gøre din gode idé efter, så vil en masse andre iværksætter følge dig i røven og gøre præcis det samme som dig. Dernæst er det centralt, at du kan ”spotte” huller i markedet, hvor du kan forudse eller konstatere, at der er et behov for et given produkt - og altså gerne før behovet opdages!  

Som Mark Zuckerberg, skriver:

“The biggest risk is not taking any risk... In a world that's changing really quickly, the only strategy that is guaranteed to fail, is not taking risks.”

Igen, kan jeg kun være enig - tag chancen! Det er vigtigt at turde gøre det. 

4. Attraktivt marked, hvor der er efterspørgsel

Hvis du skal tjene mange penge, skal der enten være en efterspørgsel for dit produkt ellers skal du bygge et marked op. Det sidste tager tid, men uanset, hvis du skal tjene mange penge, skal du være på et marked, hvor der er penge i omløb og hvor dine kunder er villige for at betale for dine varer. Et attraktivt marked er samtidig et marked, hvor der er høj profit eller stor volumen af købeinteresserede kunder.

Basalt set handler det om ”supply and demand”, så hvis du vil lave en lille øvelse, skal du gå til denne side: http://www.producingohio.org/lesson/draw.html - den kan give dig en idé om, hvordan udbud og efterspørgsel fungerer.

5. Lære at ramme plet

Det er ikke nogen dans på roser at nå i mål med en succesfuld virksomhed og tjene mange penge. Men jo mere erfaring du får, desto bedre bliver du til at ramme plet med dine virksomhedsidéer og dine marketingskampagner, som kan sætte gang i din omsætning. Derfor er en af vejen til at tjene mange penge som iværksætter, at du kan gennemskue et marked og se, hvor der er mulighed for at tjene penge.

Det er klart, at der er flere måder at tjene mange penge på, men de fem ovenstående råd er helt sikkert noget, som du skal forholde dig til, hvis du vil slå igennem med din idé. Jeg håber, at de har inspireret dig til at tænke over, om du gør det rigtige og er på rette spor.

Mange hilsner

Toke Kruse

Ps. Hvad har gjort den absolut største forskel for dig, da du for alvor begyndte at tjene penge som iværksætter? Hvad mener du, at uerfarne iværksætter oftest fejler med? Del dine erfaringer med andre her på Amino.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Toke skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere