Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Steinar Ditlefsen Hvordan får man succes i selvhjælps industrien?

Hvordan får man succes i selvhjælps industrien?

3,660 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
24 September 2011

Selvhjælps branchen vokser som den aldrig før har gjort. For mange er det et fantastisk meningsfuldt arbejde at være coach, foredragsholder, seminarleder eller terapeut. Men vældig mange tjener alt for lidt. Det er virkeligheden, desværre. Så hvor er det at skoen trykker og hvad skal der til for at få succes?

I en undersøgelse vi lavede med flere hundrede selvstændige i selvudviklings branchen i Danmark, svarede over 80% at den største udfordringen var at få flere kunder.  Over 60% var meget utilfreds med antallet kunder lige nu, og mindre end 10% var tilfredse og syntes det var rimelig nemt at få nok kunder i kalenderen. Det er sandheden. Man har måske en fed webside, men få coachingklienter. Man har flere hundrede fans på Facebook, men får ikke folk til at komme på seminarene. Hvad skal man gøre? Den gode nyhed er at det ikke er så kompliceret. Alle har mulighed for at få succes. Hvis man vil. Hvis man er villig til at gøre de ting der skal til.

Om få dage holder jeg et dagseminar hvor mere end 600 coaches, foredragsholdere, undervisere og terapeuter er tilmeldt. Sammen med Anders Søndergaard har jeg lavet eventen Rising Star for selvhjælpsindustrien og responsen har været enorm. For dig der læser denne blog, vil jeg gerne give en gratis billet til arrangementet hvor du vil møde 600 'kollegaer' der virkelig ønsker at gøre en forskel. Se mere nederst i artiklen.

I denne artikel vil jeg skrive lidt om de 5 P'er som vi arbejder med på Rising Star, og som er vejen til succes i denne branche der har så utrolig store muligheder.

Passion

Man skulle tro at alle indenfor denne branche, var drevet af passion. Men realiteten er at alt for mange mangler klarhed i hvad der egentlig er deres passion. Den dag du virkelig finder den, bliver du helt ustoppelig. Mange vælger en målgruppe fordi det ser ud som det er en målgruppe der har penge.  Når det så viser sig at man ikke får succes over natten, har man ingen stor drivkraft mere.

Skal du blive ustoppelig, må du finde en mening der går forbi målgruppe, niche, omsætningspotentiale. Når du finder ’guldet’ i din livshistorie der kan inspirere andre, finder dit livsformål og finder ud hvad din livsarv skal være – så vil du få en passion der vil drive dig gennem ild og vand, til du får succes. Hvis du ikke har fundet et klart svar på de tre foregående spørgsmål, så er tiden kommet nu.

Produkt

Produktivitet og produkter hænger sammen. Vil du komme ud til mange og tjene mange penge, må du have produkter du kan sælge. Hvor mange har du egentlig? Webside, twitterkonto, facebookgruppe og prisliste på coachingtimer er ikke nok! Har du kurser de kan tilmelde sig? Har du bog? Har du undervisnings dvd’er eller et online træningsprogram?

De produktive skaber produkter der kan sælges. Det er ikke nok at være aktiv døgnet rundt på de sociale medier. Du må have produkter.  Jeg interviewede en af Danmarks mest succesfulde foredragsholdere, vanebryder og fiskebøjer Torben Wiese. Han besluttede sig for at skrive en bog, men havde svært ved at finde tid til det. Lyder bekendt? Torben fandt en løsning. Vågne lidt tidligere og skrive fra kl. 5 til 7 hver morgen. 2 timer hver morgen i nogle måneder, så var bogen skrevet. Nu har den solgt 50.000 eksemplarer. Torben er meget succesfuld. Du kan gøre som Torben, og du vil blive meget succesfuld.

Publikum

Du kan altså ikke få succes hvis du ikke kommer ud. Kunderne kommer ikke til dig, du må komme til dem. Men hvor den traditionelle markedsføring handler om at vække opmærksomhed og få alle til at se hvad man har at sælge, er det nu en helt ny tid. Du kan fortælle hele verden om hvor cool du er og stadig ikke sælge noget.

Der findes også en anden vej. Hjælp dine kunder før de er kunder. Tilfør værdi. Giv dem oplevelser. Del dine erfaringer. Gør det fordi du virkelig ønsker at tilføre værdi – uden krav om at få noget tilbage. Det sidste er vigtigt. Det viser at du er drevet af passion (livshistorie, livsformål, livsarv). Publikum vil derfor opleve autencitet og at du bekymrer dig for dem. De får tillid.

De færreste tør det. De få som gør det – og bliver ved med det - kommer ud til rigtig mange. Og derfor sælger de også.

Performance

Evolution er nøgleordet for performance. Skal du have succes, må du udvikle dine evner. Det hjælper ikke at du har passion og noget godt på hjerte som du gerne vil dele med hele verden. Topidrætsudøvere træner hver dag og udvikler sig hele tiden. Du holder foredrag, men hvor tit træner du på dem derhjemme? De fleste træner næsten aldrig.

Du kan blive den bedste på dit område.  Alle har startet hvor du er i dag. Forskellen er bare at de succesfulde har udviklet sig hele tiden. Det er ikke nok at coache og udvikle andre. Læs bøger, deltag på kurser, få en coach og så: implementer og gennemfør og vær vedholdende i din træning.

Profit

Når du har fundet din passion, har skabt produkter, kommer ud til et stort publikum og giver dem store oplevelser, så er grundlaget tilstede for at du kan blive en højt betalt ekspert.

Ofte er det alligevel en udvikling hvor ens mindset skal udvikles. For de fleste er det en ukomfortabel følelse at skulle tage høje priser som ekspert. Det skyldes at prisen på din coaching, dit seminar eller dit foredrag egentlig er prisen på dig. Vi kan have høj selvtillid, men hvis selvværdet ikke følger med, vil det være svært at kræve en høj pris.

Men sagen er at du kan blive en højt betalt ekspert. Og når du leverer varen og giver andre stor værdi, så er du også en stor betaling værd. Nu er tiden kommet for dig. Det fortjener du.

Min gave til dig – gratis adgang Rising Star

Vi har været udsolgt med 600 tilmeldte til heldagsseminaret www.risingstar.nu hvor vi går endnu dypere ind i dette jeg har skrevet om ovenfor. Seminaret er årets største event i den danske selvhjælpsindustri og bliver en fantastisk inspirerende dag. Websiden har været lukket for tilmelding i mange uger. Nu har vi fået nogle få afmeldinger, og jeg har åbnet siden igen for dem der vil sikre sig en af disse. Er du hurtig kan du nu sikre dig din plads GRATIS fordi du er aminobruger og læser af denne blog.

Men ikke vent for længe, der er kun ca 20 fribillet tilbage (der står 'kun 80 billetter tilbage' på websiden, men de er røget for flere uger siden). Er siden lukket for tilmelding når du klikker ind, er det fordi du var for sent ude.

Hvis du får sikret dig en billet, vil jeg glæde mig til at se dig på tirsdag!

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Steinar skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere