Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Er der nogen hjemme?

1.240 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
10 January 2013

Når du sidder derhjemme og hygger dig med dine små opfindelser, skriver på Amino.dk eller sidder og stirrer ind i computeren, har du så tænkt på, om du er hjemme, eller om du bare er tilstede?

Hvis du bor alene, gør det formentligt ikke den store forskel, men har du tænkt på, at det kan gøre en forskel for din familie, hvis du har sådan en?

Det kan være, at du allerede synes, at din kone/partner brokker sig lidt for meget. I har måske allerede haft en samtale om, at hun gerne vil have, at du er lidt mere engageret i familielivet, og måske er det derfor, at du sidder hjemme - for du har jo lovet at være lidt mere hjemme og ikke kun sidde på kontoret dagen lang. Alt er godt - tror du.

Hvad hvis jeg nu siger, at for at være nærværende, engageret og en god mand/far, så kræver det noget mere af dig?

Så kræver det, at du rent faktisk lytter til din kone/partner - bare en gang imellem. Det er ikke nok, at du er fysisk tilstede et eller andet sted i huset. Det fylder ikke din kone/partner op med kærlighed.

Måske begynder hun i stedet at gå mere ud, nogle shopper, nogle ser andre mænd, nogle brokker sig til veninderne over, at nu er du godt nok hjemme, men du sidder bare med dine små opfindelser, skriver på Amino.dk eller sidder og stirrer ind i computeren. Du hjælper ikke med børnene, du lytter ikke til din kone/partner - egentligt kunne du lige så godt bare blive på kontoret, når det skal være på den måde.

Jeg ved godt, at du måske tænker: Okay, hvis hun har et problem, hvorfor laver hun det så ikke om? Det gør hun måske også - hun shopper eller har sex med andre mænd.

Derfor er det vigtigt, at du finder ud af, om hun rent faktisk er glad for, at du er mere hjemme nu, eller om du bare sparer op til skilsmissekontoen. Egentligt er det lige meget, om du fysisk er i hjemmet, hvis du er i din helt egen verden.

Hvorfor fortæller hun mig det så ikke bare? Nogle kvinder er sådan indrettede, at de mener, at det kan du for pokker vel selv regne ud. Kvinderne tænker ikke over, at deres mænd ikke er tankelæsere. Det er logisk for dem, at sådan er det.

Jeg vil foreslå, at du begynder at lytte til, hvad hun brokker sig over. Det kan godt være, at du allerede synes, at hun er lidt pinlig, når I er ude, og at det i hvert fald ikke er rigtigt, hvad hun siger - og derfor vælger du måske at gå i forsvar af dig selv i stedet. Stop det på stedet. Lad hende bare få ret - i virkeligheden handler kvinders brokkeri sig ofte ikke over, hvad du gør og ikke gør, men hvad de utilfredse med, oftest hos dem selv, men det er lettere at lade det gå ud og deres partner.

Hvis hun fx. brokker sig over, at du bare går i vejen, at du ikke lytter til hende, at du bare er irriterende. Så overvej, om du kan gøre noget anderledes end, du gør lige nu. Du har måske læst i alle mulige bøger, hvordan du gør kvinder glade, og hvordan du får mere sex. Glem det med mere sex i en periode og smid bøgerne ud. De virker ikke på din kvinde. Det er hende, du skal lytte til.

Rigtigt mange kvinder har brug for nærhed, at blive lyttet til - uden at blive afbrudt og svaret igen og bare indimellem at få et kæmpeknus og få at vide, at de er gode nok, som de er.

Sørg for, at du lytter hver eneste dag. Tit er 15 minutter mere end rigeligt. Mange kvinder har bare noget, de skal have ud, og hvis de så samtidigt føler sig set og lyttet til, så er de glade. 15 minutter er reelt set ikke meget tid i forhold til, hvor længe et skænderi kan vare - især hvis det ender med mange sårede følelser fra begges side.

Selvom du måske føler, at du skal være færdig med det, du sidder og laver til en bestemt tid, så sæt alligevel noget tid af til at være sammen med din kone/partner og din familie. De fleste mænd har i virkeligheden heller ikke nogen fast deadline. Ofte er en aften om ugen nok eller en dag i weenden. Resten af tiden kan du gøre, som du vil. Der skal så lidt til fylde kvinders kærlighedsbeholder op, men der skal INTET til for at smadre det hele igen.

Hvis tiden har det med at smutte for dig, så bed din kone/partner om hjælp. Sig, at du arbejder med at være mere nærværende og lyttende, men at du også godt ved, at du kan blive helt opslugt af det, som du sidder med. Det kan være endnu en opsparing til skilsmissen at glemme en aftale. Jeg kan ikke fortælle dig, hvor mange brudte aftaler, der er nok, men lige pludseligt eksploderer det, og så er skilsmissen der.

Lad i øvrigt være med at forvente, at du får sex, hvis du bare gør sådan og sådan. Det tager tid, især hvis det hele har sejlet mellem jer et stykke tid. Start langsomt med at lytte og måske giv en massage en gang om ugen.

Hvis hun vil have en til at gøre rent, skrælle kartofler og køre børn i skole, så kan I lige så godt bare ansætte en rengørings- og hushjælp. Det giver ikke mere sex. Det er nemlig ikke det egentlige problem.

Så start hellere i dag end i morgen med at lytte til brokkeriet. Det kan også handle om andre ting. Det følger jeg op på senere.

God torsdag.

Marianne Venø

www.sexreporter.dk

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Slettet skriver Skriv dig op