Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Salg & Marketing Job og rejseglæder i udlandet

Job og rejseglæder i udlandet

890 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
28 October 2019

En verden af rejseglæder

Der er så mange forskellige måder at rejse på, og det er ikke altid de mest fantastiske og farvestrålende destinationer fra rejsekatalogerne, der giver de største oplevelser. Rejseglæde handler om ofte de små, helt nære og lokale oplevelser. Dem du ikke har oplevet før og som ta'r fusen på dig, fordi de er anderledes og åbner øjnene for den anden verden du er rejst ud i.

At turde tage spontane beslutninger undervejs, og dreje til venstre i stedet for til højre. At snuse sig frem, i stedet for at holde sig til det som rejsekataloget eller guidebogen siger.

Det er de lokale oplevelser der tæller. Rejseglæder handler om at se hvordan andre folk lever og bor. Ikke om at leve som derhjemme, eller søge efter en dansk bager. Det handler om at opleve – ikke om at søge det man er rejst fra. Det er ganske logisk. Rejseoplevelsen er en øjenåbner. Den vasker dine nethinder rene for rutiner og giver dig nyt syn på verden.

Rejseglæde behøver ikke altid at være spektakulært og overvældende. Det kan være de helt små og nære detaljer, der gør rejsen til en oplevelse. At opleve hvordan de lokale bor, på en anden måde end den vi er vant til.

Sproget kan også bringe rejseglæde. At forsøge at lære sig et nyt sprog, og opleve effekten når man begynder at forstå – eller selv kan overraske ved at sige noget på det lokale sprog.

At sænke tempoet og tage sig tid til at opleve – i stedet for at fare afsted i et forsøg på se det hele. Man når aldrig at se det hele alligevel, men man når at se mere når speederen ikke er helt i bund.

Apropos speeder, så er bilen jo et praktisk transportmiddel og det er blevet billigere at leje dem. Men nogle gange så isolerer man sig altså i en bil, og får ikke de samme oplevelser, som når man tager tog eller bus – eller finder cyklen frem, eller snører vandrestøvlerne. Prøv at hop op i det lokale tog, man møder ofte nogle skønne folk undervejs.

Mange steder oplever man en verden hvor tiden har stået stille. Skønt at holde en pause fra den moderne verdens hæsblæsende tempo, og opleve folk og steder der stadig har tid til at sætte sig og få en sludder og invitere indenfor til en kop kaffe.

At prøve god, lokal mad på rejsen – er også noget der kan skabe rejseglæde. Små, lokale spisehuse rundt om i verden har ingen Michelin-stjerner. De fleste madglade værter har ingen idé om den slags – og det kunne sikkert også rage dem en høstblomst. For hvad betyder det, når maden der serveres er frisk, sund og velsmagende. Det handler om at gøre folk mætte, glade og tilfredse, og gerne for en pris hvor de fleste kan være med.

Hverken rejseglæde eller mad handler jo om stjerner. Ikke i min bog. Uanset om stjernen så sidder på kølerhjelmen af en Mercedes, en kokkehue eller på taget af et Hilton-hotel. Rejseglæde handler om oplevelser – og at prøve god, lokal mad på rejsen, er noget der kan give masser af gode oplevelser.

Arbejdsophold i udlandet

En anden mulighed for at opleve rejseglæde, er ved at prøve et arbejde i udlandet. Masser af unge har drømmen om at prøve et sabbatår i udlandet, hvor de har mulighed for at arbejde undervejs, og derved kunne tjene til opholdet. Nogle har plukket vindruer i Frankrig eller været i kibbutz i Israel. Nogle søger ud som 'au pair', mens der er unge der vælger frivilligt hjælpearbejde ude i den store verden.

En anden mulighed for at arbejde i udlandet, er at søge arbejde hos de danske callcentre der ligger fx i Spanien, og som arbejder med telemarketing og telefonsalg. De søger ofte unge mennesker til ansættelse, og i mange tilfælde kræver det ikke andet end en god telefonstemme og masser af gå-på-mod.

Salgschef Morten Larsen om salgsjob i Spanien

Morten Larsen fra callcentret Racco Management er en virksomhedsejer der arbejder med unge danskere, der gerne vil til Spanien for at arbejde. Morten Larsen fortæller, at der dagligt kommer ansøgninger fra danskere der vil arbejde i Spanien med telemarketing og mødebooking. ”Klimaet her i Malaga og på Costa del Sol er selvfølgelig med til at præge de unges ønske om at rejse herned, men det handler også om at prøve kræfter med at bo i udlandet, og samtidig lære en masse om salg, telemarketing og mødebooking – det giver en god erfaring på CV'et, når de unge skal videre i arbejdslivet senere”, siger Morten Larsen.

Hos Racco Management, er de fleste ansatte unge mellem 20 -30 år. Nogle tager job ifm. et sabbatår, mens andre ender med at blive i Spanien i længere tid, fordi de falder godt til. Morten Larsen fortæller at flere af de unge telesælgere får sig en på opleveren, udvikler venskaber og erfaringer af den slags, der giver oplevelser for livet.

Så uanset rejseformen – så ligger rejseglæden derude og venter.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når salgmarketing skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere