Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Regus Blog Hele verden som dit kontor: Kristoffer Føns

Hele verden som dit kontor: Kristoffer Føns

4,109 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
27 January 2016

Vi bringer her på Amino en indsigt i 3 forskellige iværksætters historie. Det, de alle har til fælles er, at de sidder i Regus kontormiljøer, som et led i deres virksomhed. Men hvordan kan det bidrage til ens iværksættermission?

I denne første case, skal du møde den 23-årige iværksætter Kristoffer Føns. Han bor i Edinburgh og arbejder som selvstændig SEO konsulent og rejseblogger.

Iværksætterkarrieren startede på Amino

Startskuddet på Kristoffers iværksætterkarriere, blev som for mange andre unge mennesker, manglende motivation i skolen.

”Den startede, sjovt nok, her på Amino. Efter et års tid i gymnasiet kunne jeg godt se, at jeg ikke kunne holde livet som studerende ud over en længere periode, så jeg begyndte at se mig om efter andre veje frem end de traditionelle, som går over f.eks. universitet.”

I og med at han havde erfaring som ungdomsjournalist, og en indledende interesse for søgemaskineoptimering, gik der ikke lang tid før Kristoffer havde lavet de første tilbud på de såkaldte SEO-tekster.

“Det blev hurtigt en pæn succes, som over forskellige veje (mange sene nætter foran computeren, et lavt betalt internship som inhouse SEO medarbejder hos et firma i Berlin og den slags) nu er endt ud i, at jeg altså er SEO konsulent og samtidig driver bl.a. Rejsekris.dk & Storbritannien.dk, der hjælper danskere med at planlægge deres egne storbyferier.” Forklarer Kristoffer.

Motivation og hjemmekontor

Som selvstændig er der mange ting man skal tage højde for, som man ikke lige havde regnet med, inden man kastede sig ud i det. For Kristoffer, var det svært at vende sig til ikke at have kollegaer og en chef.

”Der er ingen til at svinge pisken, når vejret er gråt og motivationen for at udarbejde endnu en rapport er forsvundet. Samtidig er der ingen til at dele hverken sejre eller nederlag med, måske i endnu højere grad i mit virke som SEO konsulent fordi ingen rigtig forstår, hvad det er jeg beskæftiger mig med.

Derudover har jeg flyttet en del rundt og derfor ikke haft en fast base og et sted at ‘tage på arbejde’ i flere af mine perioder som selvstændig. At arbejde hjemmefra fungerer ganske enkelt ikke for mig - det har jeg, langt om længe, fået lært.”

Ældre familiemedlemmer og backlinks

Som iværksætter lærer man om sig selv hver dag, men det kan være svært for ens omverden at sætte sig ind i hvordan det er. Det er derfor ikke altid en selvfølge med støtte fra familie og venner. Kristoffer fortæller:

”I den spæde start, da jeg gik i 2.g og bare tjente lidt lommepenge, var der naturligvis stor opbakning. Efterfølgende har min nærmeste familie dog primært været støttende omend de ældre i familien nok mener, jeg skulle tage at få mig en uddannelse og et "rigtigt" job.” 

Ikke nok med, at det kan være svært at overbevise venner og familie om at iværksætteriet er en god idé, så bringer det yderligere udfordringer med sig, når de færreste ved hvad man beskæftiger sig med.

“Mange forstår ikke rigtig, hvad en SEO konsulent egentlig laver og derfor tror jeg, det er svært for dem at give fuld support og jeg kan f.eks. heller ikke rigtig fortælle om mit arbejde til familiefester fordi ingen f.eks. aner, hvad et rigtig godt backlink er :-)”

Kontormiljøets betydning for virksomheden

Når man vælger at flytte fra Danmark til Edinburgh, bliver der i sagens natur rystet godt rundt på ens hverdag. Det er derfor vigtigt at have styr på formaliteter som kontorplads.


”Jeg har over en længere periode kun hørt rigtig godt om Regus, i særdeleshed fra danskere, der arbejder i udlandet. Der var derfor ingen tvivl, da jeg flyttede til Edinburgh og fik kigget på, hvor der lå Regus-kontorer.” forklarer Kristoffer og fortsætter:

“Med Regus får jeg et fast holdepunkt som selvstændig. Jeg er ærlig talt vild med konceptet; her er altid rent, frisk kaffe, danskvand, gode stole og hurtigt internet. Lige hvad jeg har brug for.”

Afslutningsvis, har vi bedt Kristoffer om at videre give 3 råd, som han selv ville ønske han havde fået inden han blev selvstændig:

“1) Få et kontor. Du er ikke produktiv nok derhjemme.

2) Hold fokus på ét eller få projekter og gør det ordentligt.

3) Der skal altid være penge til huslejen. Kundearbejde over egne projekter.
”

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anders skriver Skriv dig op