Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Anette Sand fra Regnskabsskolen Moms: Omvendt betalingspligt i Danmark pr. 1. juli

Moms: Omvendt betalingspligt i Danmark pr. 1. juli

29,911 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
20 June 2014

Omvendt betalingspligt. Det plejer, at være noget, man kun skal forholde sig til, hvis man køber varer eller ydelser i et andet EU-land. Sælger skal udstede en faktura uden moms, og køber skal så indberette salgsmomsen på vegne af sælger, men kan – hvis det er en momspligtig virksomhed – trække momsen fra. Så reelt set er det momsneutralt, men handlen skal altså registreres.

Fra 1. juli 2014 kommer der nye regler, som handler om, at vi i visse tilfælde skal anvende omvendt betalingspligt vedrørende momsen, når vi handler business to business i Danmark. Det skal ske ved handel med:

  • Mobiltelefoner
  • Bærbare computere
  • Tablets
  • Chips og mikroprocessorer
  • Spillekonsoller

Hvis du køber nogle af de ting fra en virksomhed, som hovedsageligt (dvs. mere end 50 %) handler business to business, skal du altså fremover have en faktura uden moms og selv indberette salgsmomsen på vegne af sælgeren. Køber du fra en virksomhed som hovedsageligt handler med private, gælder de almindelige regler.

Det kommer til at give både købere og sælgere af de varer en del udfordringer, og hvad jeg mener om den sag, har jeg lavet en video om, som du kan se her:

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anette skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere