Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Anette Sand fra Regnskabsskolen SKATs vejledning om diæter eller rejsegodtgørelse

SKATs vejledning om diæter eller rejsegodtgørelse

16,154 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
05 August 2010

SKAT har udgivet en vejledning om diæter eller skattefri rejsegodtgørelse. Der er - som tidligere nævnt her på bloggen - kommet nye regler i 2010, med en begrænsning på 50.000 kr. (max. fradrag på selvangivelsen, hvis ikke arbejdsgiveren udbetaler diæterne).

Der står bl.a. om selvstændigt erhvervsdrivende:

Er du selvstændigt erhvervsdrivende kan du ikke få skattefri rejsegodtgørelse. Du kan i stedet trække rejseudgifter fra i det omfang, at du har været på en erhvervsmæssig rejse. Betingelserne for at være på rejse er de samme for selvstændigt erhvervsdrivende som for lønmodtagere.

Du kan enten fratrække de dokumenterede, faktiske udgifter til kost, småfornødenheder og/eller logi på rejse, eller du kan vælge uden dokumentation at fratrække rejseudgifter med de standardsatser, der gælder for lønmodtagere i de samme erhverv og på de samme betingelser. Vælger du at fradrage efter standardsatserne, kan du højest trække 50.000 kr. fra om året. Du kan dog, efter de 50.000 kr. er nået, gå over til at fratrække faktisk dokumenterede udgifter.  

Uanset om du tager fradrag for de dokumenterede faktiske udgifter, eller for udokumenterede udgifter med standardsatserne, kan du tage fradraget i den personlige indkomst.

Vejledningen er her.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anette skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere