Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Preben Braagaard Lav et mentalt modtræk, når der er krise

Lav et mentalt modtræk, når der er krise

1,374 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
13 October 2022

Vi har lige nu en krise i samfundet og det berører mange sælgere og organisationer. Mange yngre sælgere og medarbejdere oplever for første gang hvad det vil sige, at skulle agere i en krise. Mange går ned i energi og bliver ramt af inaktiviteten. Det værste der kan ske, er at hvis der er et dårligt marked, så må du som ikke slev blive dårlig. Hvis det sker, så er alle betingelser for en fiasko til stede.

Derfor har jeg defineret begrebet "det mentale modtræk". Det betyder, at hvis flowet af aktiviteter falder p.g.a. krisen, så skal du omgående skrue op for nogle nye aktiviteter, så du ikke når at blive ramt af inaktiviteten. Du bør derfor overveje om du kan gøre nogle af de følgende ting:

- Lav en liste over tilbud du har givet de sidste 1-2 år og som ikke har ført til et samarbejde. Bagefter bør du kontakte disse kunder for en ny dialog.

- Forøg mængden over nye leads og tag opsøgende fat i flere end du plejer

- Accepter, at konverteringen kan være lavere i krisetider, så du ikke bliver skuffet over de afslag nogle af kunderne vil give dig

- Overvej om du kan lave nogle kundeevents eller arrangementer, hvor du kan invitere kunder til interessante inspirationsmøder - fokuser på at skabe leads på disse events

- Skab flere relationer til strategiske samarbejdspartnere, så du kan få åbne veje til nye kundemuligheder

- Deltag i netværksmøder, så du får talt med nogle mennesker i denne tid

Du kan sikkert finde mange andre ting. Men at have en Plan B, hvor du præcist ved hvad du skal gøre, når/hvis aktiviteten falder kan gøre, at du ikke bliver ramt af inaktiviteten.

Samtidig er det vigtigt, at du får styr på dig selv mentalt. D.v.s., at du ikke lader frygt for lavt salg, tabte kunder, arbejdsløs eller lignende overmande dig. Når du er i frygt, så udskiller din hjerne en masse biokemiske stoffer der gør dig anspændt og tøvende. Hvis du i stedet fokuserer på, hvad du positivt skal gøre, så kan du skabe energi - også selv om det hele er svært. Tro på, at der er en hel verden der kæmper for oprejsning og at det forhåbentligt snart vil ske.

Bevare "spilleglæden" i salget, da den er altafgørende for din mulighed for succes.

Så med andre ord - lad ikke krisen sætte sig i dig og gøre dig til en ringere sælgere.

God vind

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Preben skriver Skriv dig op