Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Peter Sørensen - Digital Forretning 3 gode tools som tjekker dine hjemmeside igennem for fejl

3 gode tools som tjekker dine hjemmeside igennem for fejl

2.393 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
28 August 2019

Alle kan lave en hjemmeside i dag og mange services har 1-click install til f.eks. Wordpress. Men herfra og så til at få en velfungerede side er lang vej, især hvis man ikke lige er så kyndig til det med html og css eller server konfiguration.

Jeg har derfor 3 værktøjer som du kan tjekke din side igennem med for at se om opsætning er ok. Resultat kan du så selv prøve at arbejde med eller sende til en kyndig udvikler.

Sikre at din side kun eksistere med een version

En hjemmeside kan typisk have 4 online versioner afhængig af opsætning nemlig:
http://hjemmeside.dk
http://www.hjemmeside.dk
https://hjemmeside.dk
https://www.hjemmeside.dk

og søgemaskiner vil indexsere alle 4 og ofte selv vælge den version som de mener er den bedste. Hvis du ikke har SSL (https) ja så skal du starte med at få det på.

Det vi derfor ønsker er at lave redirect fra 3 versioner til den 4. så vi kun har een fungerede version som jeg anbefaler er:

https://www.hjemmeside.dk

På denne måde kan vi styre hvilken version søgemaskiner indexsere samt hvilken andre vil linke til som også er med til at optimere og udnytte link juicen.
Test hvor mange versioner din egen side har på Crawled her https://crawled.io/check/single_version

Sikre en god hastighed på din hjemmeside

Uanset om din hjemmeside er professionelt opsat eller noget som bare er bikset sammen så består den bedste bruger oplevelse af hvis den kører super hurtigt. En mindre pæn men meget hurtig hjemmeside kan sagtens konvertere godt men en professionel og dyr men langsom hjemmeside vil ofte IKKE!

Derfor er næste tjek et hastighedstjek.

Mange værktøjer kan hjælpe her men en personlig favorit er GT metrix.

Modsat Google Pagespeed Insights så kigger GT Metrix kun på den tekniske del og ikke "bruger oplevelsen".

Du kan selv teste din side på GT metrix her https://gtmetrix.com/

Hold siden kørende

Har man brugt mange penge eller tid på en side så er det brandærgeligt at den måske ikke virker længere fordi serveren den ligger på har tekniske problemer.

Et godt værktøj som holder løbende øje med at siden fungere og er oppe er Pingdom. Helt simpelt så tjekker det en url på din hjemmeside for at se om den svarer korrekt tilbage. Dette gøres hvert 5. minut så i tilfælde af problemer så får du besked kort tid efter via sms, email eller deres app som du kan installere på telefonen.

Opret en gratisk konto hos pingdom for at overvåge een side her https://pingdom.com

Jeg har udtaget disse 3 værktøjer fordi at jeg selv bruger dem på næsten daglig basis og har brugt dem igennem flere år.

Kommenter hvis du selv har et godt værktøj du vil dele med os andre.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Peter skriver Skriv dig op