Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Vækst igennem relationer

2,030 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
06 February 2019

Jeg beklager at overskriften er ikke en click-bait for sådan får man ikke længerevarende relationer og vinder fremmede menneskers tillid.

Forstil at du står over for en virkelig person og laver en clickbait:

- Din hjemmeside ligner ****
- Facebook lukker!
- Nu skal jeg fortælle dig de 3 vigtigste ting du har brug for at vide om xxx.

Men det gør du jo ikke, for sådan opbygger man ikke relationer til andre mennesker.

Opbyggelse af gode relationer

Hvordan opbygger man en forretning omkring relationer?

Hvordan kan man få nye kunder og vækste uden at annoncere eller markedsfører sig selv?

Hvordan kommer man igang uden noget budget til annoncering?

Svaret er næsten for nemt, man netværker, er høflig og hjælper folk.

Før jeg startede mit eget webbureau Indexed ApS op var jeg ansat i et andet og det var super. Jeg havde kunde kontakt og havde mit eget lille netværk omkring dette men da jeg sagde min stilling op var jeg lige pludselig på herrens mark rent relationsmæssigt. Jeg indså at min daværende netværk var bygget op omkring min jobfunktion og da den ændrede sig forsvandt mit netværk måtte jeg starte op forfra.

Den første start er svær for alle så derfor gælder det at komme ud af sin komfort zone og komme ud at tale med folk. For mit eget vedkomne tog jeg til et lokalt netværks arrangement hvor jeg skulle præsentere mig selv over for 15 vildt fremmede personer. Grænseoverskridende, svedigt og nervepirrende må dække de første følelser de første 5 gange jeg gjorde det, herefter blev det en smule nemmere. Følelserne er dog ikke forsvundet.

Du kan gøre det samme for dig og din virksomhed. Tag til netværksmøder, de er overalt, det er ofte andre mennesker i samme situation som du kommer til at møde. Lær at præsentere dig selv og bliv stærkere.

Udvid din tryghedscirkel

Bliv ved og ved
Netværk kan tage år for at give pote. Forvent ikke direkte salg på første møde ej eller på de næste 10. Dine relationer skal opbygges, folk skal lære dig at kende. Tilgængæld når du så endelig laver dit første salg så handler det om relationenen og ikke om prisen.

Herfra så skal relationenen vedligeholdes og denne vil åbne op for nye igennem anbefalinger og referencer.

I starten er alting hårdt men hvis man bliver ved og tager lidt af gangen så kommer den dag hvor man kan læne sig (lidt) tilbage og nyde godt af opgaver fra nuværende netværk og tilgang af nye kunder blot igennem relationer.

Så du skal huske at:
- netværke
- vær høflig
- hjælp andre

Forbered dig til mødet
Lav en elevatortale og øv den. Lav en kort præsentation som du kan variere og tilpasse til lytterskaren. Husk ikke at sige de samme ting overfor de samme personer for de mister nemlig fokus ret hurtigt så. Hav altid en lille historie klar om en kunde, en opgave eller andet spændende og giv praktiske eksempler på hvad du egentligt går og laver.

Netværk er overalt
Glem ikke at når to mennesker agere så er du igang med at danne en relation. Netværk er derfor overalt. Når du er til 50års fødselsesdag, konfirmation, på ferie, til marketingscamp, amino.dk, facebook grupper eller andre forsamlinger. Når du fortæller hvad du laver så husk at overfor dig står et menneske som enten selv kan gøre brug af dine ydelser eller give budskabet videre til andre som har.

Husk at netværk ikke kan måles i kroner og øre på den korte bane men tænk istedet langtsigtet når du ikke ser effekten af det og så kan det jo også være at du finder dine egne sammenarbejds partnere her.

En anbefaling igennem netværk vægter meget højt når en kunde vælger leverandør og derfor kan sådan een være altafgørende for ens forretning.

Faktisk lavede jeg en lille øvelsen for nylig, jeg satte mig ned og nedskrev alle mine kunder og hvor de kom fra, faktisk så endte jeg med en lille pyramide hvor 1 beslutning og 1 person kom til at stå allerøverst og hvor næsten alt kunne spores tilbage til.

Lad mig høre, netværker du, hvor og hvor ofte?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Peter skriver Skriv dig op