på Amino

Om denne blog

Webudviklings blog
 

Syndication

 

Archives

 

5 vigtigste ting du bør have styr på ved ny hjemmeside

Skrevet  06-03-2018 14:47  af  Peter Sørensen 

Som erfaren gut der har udviklet hjemmesider i snart 18 år så har jeg prøvet lidt af hvert. Den første gratis side på get2net havde den obligatoriske counter som viste antal side visninger og som fes op hver gang man genindlæste siden. Siden havde masser af reklamer, linkbytte bannere osv. og sikkert også en del trafik kvaliteten taget i betragtning.

Tiderne har dog ændret sig og en ny side idag har ca. 1.000.000.000 konkurrenter at dele de besøgende med.

Derfor er det vigtigt at have styr på de helt basale ting. Vi skriver ikke 1994 eller 2000 længere. Så her kommer de 5 vigtigste ting som du bør tænke ind i en ny eller eksisterende hjemmeside.

Find ud af hvad du vil opnå med  din side (kravspecifikation)

Det lyder simpelt men nedskriv en plan over formålet med siden og undersøg hvem din målgruppe er. Når du kender din målgruppe kan du helt specifikt bygge siden til netop dem. Når du selv helt præcist ved hvad du vil med siden kan du også nedfælde det i en kravspecifikation som du kan tage videre til dit bureau.

I sådan en kravspecifikation kan du lave et sitemap som viser de sider du ønsker at få oprettet, hvad der skal være på hver side og hvordan du forventer at de skal reagere. Det kan f.eks. være en tilmeldingsformular. Det skal være muligt at oprette en bruger som efterfølgende kan login og nulstille kodeord.

Få sikkerhed på din side

Et kedeligt punkt for de fleste men fakta er at Google markere din side som usikker hvis der ikke er installere et SSL certifikat på serveren som kryptere data imellem din browser og serveren. Idag er det kun sider med betaling og login forms som markeres som usikre men næste tiltag er at det vil gælde for alle.

  • installer certifikat

  • tving alle besøgende over på https

  • sikre at alle undersider ikke henter usikkert indhold

Hastighed, hastighed og super hurtig hjemmeside

Selvom alle har en super hurtig netforbindelse kan hjemmesiden sagtens laves så tung at den kører enormt langsomt. Store billeder, mange css og js filer kan gøre den meget langsom. Internet brugere idag er et utålmodigt folkefærd som ikke gider at vente på at din side vises, de klikke bare tilbage og tager den næste webshop i rækken.

  • sikre at dine webserver er hurtig (ikke lavpris hosting)

  • sikre at dine billeder er komprimeret korrekt og nedskaleret

  • sikre at resource filer er samlet i een

  • -minimer mængde af resourcer til det absolutte minimum

Super lækker side på både mobilen og computeren

Over 50% af alt internet trafik idag foregår over mobilen. Kommer dine kunder forbi på din side og har de ikke en god oplevelse så klikker de tilbage og tager den næste side. Øv.

Derfor skal din side være mobile first som betyder at den primært er designet til at blive brugt på en enhed med en lille skærm samt med touch skærm. Det er det vigtigste, herefter kan den designes til at være funktionel på computere. Der er undtagelser, men har du en webshop er det mobile first!

Tracking, tracking og registrering af så mange data som muligt

Ja det er rigtigt, vi skal registrere de brugere som besøger din hjemmeside. En webshop der ikke sælgere noget er vel ikke en webshop eller hva? derfor skal vi have Google Analytics og Facebook pixel på siden så vi kan lave konverterings optimering af de kunder der køber noget og så skal vi lave remarketing på de kunder som ikke gør. Når den besøgende kommer ind på siden og vi har en Facebook pixel på kan vi fange ham igen når han kigger på facebook. Bum, vis ham nogle relevante produkter med rabat på og så kommer han måske tilbage og køber. Måske 2., 3. eller 4. gang.

Var det alt?

Naturligvis ikke, kun de 5 vigtigste punkter. Jeg har lavet en lidt længere liste med action points som du kan gå igennem og implementere på din side. Den fulde liste får du naturligvis her https://indexed.dk/hjemmeside-tjekliste/


Kategorier: , , ,

Kommentarer

bypenelope skrev re: 5 vigtigste ting du bør have styr på ved ny hjemmeside den 02-04-2018 kl. 19:06

jeg ville hører om man kunne betale for et møde med dig hvis du bor på Sjælland? spørg fordi en af mine svage sider er hjemmeside og hvordan jeg gør det nemt at finde mit tøj mørke og undgå at siden bliver rodet og over designet... Jeg er ved at starte firma og det hele skal forgå online med en webshop og der er mange sider med børnetøj så søger hjælp og råd til at stå ud uden at miste mig selv i det..

Er kommentaren brugbar? 1 0
 
Besøg vores samarbejdspartnere :