Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Oscar fra Webolir Sådan kommer du højere op i Google med backlinks i 2021

Sådan kommer du højere op i Google med backlinks i 2021

1,229 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
07 October 2021

Hvad er Backlinks?

Backlinks er eksterne links (links, der kommer fra en kilde, der ikke er din hjemmeside), og som der peger hen på dit URL. At være succesfuld når det kommer til tiltrækningen af eksterne links til ens hjemmeside, har været et stort fokus blandt mange, når det kom til deres SEO-strategi. Det er fordi, at denne taktik kan have stor indflydelse på at forbedre din placering i søgeresultaterne. I starten fungerede backlinks som det allerførste kvalitetssignal i Googles algoritme med PageRank-opdateringen, som blev annonceret kort tid efter, at de kom ind i søgemaskinebranchen i 1998.

Opdateringen i 2012 og 2016

Google indførte sidenhen to store opdateringer i henholdsvis 2012 og 2016, eftersom flere forsøgte at manipulere PageRank-signalet via spam-linkbuilding. Denne opdatering straffede hjemmesider ved at bruge “spam-signaler” til at identificere, når falske links pegede hen til hjemmesiden. Blev man ikke opdaget, kunne man nyde en høj placering på Google, men blev man, kunne det opleves at Google staffede ens hjemmeside kontinuerligt i flere år frem.

Nogle links er gode, andre er dårlige

Så hvis din placering kan blive straffet for dårlige backlinks og forbedres af gode backlinks, hvordan skelner du så mellem, om et backlink gør ondt eller om det hjælper din SEO? 

Links, der får dig straffet, er links, der ser falske ud til søgemaskiner

Her er hvad du skal undgå, når det kommer til dårlige links:

  • Links du betaler for
  • At deltage i linkordninger (prøve at manipulere Google's søgemaskine)
  • At blive overrasket over backlink sabotage (mere om dette senere)

Links med stor indvirkning (links, der får dig belønnet)

Når links kommer fra kilder af høj kvalitet, der er relevant for dit eget indhold, og som også modtager mange backlinks selv, vil du blive belønnet i dine SEO-resultater. En hovedregel her er, at desto mere autoritet hjemmesiden der linker til dig har, desto større belønning vil du få. Her er online aviser ofte skide gode.

Sabotage af backlinks

På grund af sanktionerne til hjemmesider, der praktiserede spammy link-building, som kom i henholdsvis 2012 og 2016, var der en form for sabotage, der udviklede sig i SEO-branchen. Denne taktik bestod af, at købe links for at pege dem på konkurrenters hjemmesider med det formål at få deres hjemmeside straffet for black hat link-building. 

Mine sidste ord

Nu hvor jeg har gennemgået det øverste flødeskum når det kommer til backlinks, bør du stå tilbage med en grundlæggende forståelse for, hvad det er. Skal du til at bruge det som en essentiel del af din backlinkstrategi, kan du tage følgende med dig:

- Anmod om fjernelse af eller afvis links, der kan ligne spam for søgemaskiner (falske links)

- Ignorer links af lav kvalitet, da de er ligegyldige eftersom Google analyserer linkets relevans

- Gå efter at modtage links fra autoritære kilder. Aviser er et skide godt eksempel. Her kan du oprette en bruger på HARO.com, og komme i direkte kontakt med journalister.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Oscar skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere