Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bliv rig med god samvittighed Bliv rig med god samvitighed - Uge 45 - Din kraftkilde...

Bliv rig med god samvitighed - Uge 45 - Din kraftkilde...

910 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
06 November 2011

Din kraftkilde

 

Af alle de store mænd jeg har kendt, er Thomas Edison den der fængslede mig mest – måske fordi han til trods for manglende formel uddannelse blev den som præsterede mest på videnskabens område.

 

                      Edison var uden sammenligning den mest besindige mand jeg har mødt. Han havde ingen frustrationer, ingen frygt og ingen bitterhed mod nogen eller noget. Han havde derudover ingen store tanker om sin egen betydning, men derimod havde han ydmyghed i sit hjerte, noget som gjorde ham virkelig stor.

 

                      Da jeg engang snakkede med ham om de titusindvis af gange han mislykkedes i eksperimentet for at perfektionere glødelampen, spurgte jeg ham ”hvad ville du have gjort hvis du ikke omsider havde fundet hemmeligheden”

 

                      Med et muntert glimt i øjet svarede han ”Da ville jeg have været inde på mit laboratorium og arbejde, i stedet for at bruge tiden på at snakke med dig”

 

                      Edison kendte ikke til begreber som ”fiasko” For at tilfredsstille min nysgerrighed om hvor mange fiaskoer et gennemsnits menneske kan overleve uden at give op i desperation, gennemførte jeg engang en undersøgelse for at slå fast hvor meget mænd og kvinder kan holde til når de står overfor fiasko og nederlag.

 

                      De fleste af dem jeg spurgte, gav op når de havde lidt nederlag en gang. En meget lille procentdel af dem forsøgte sig en gang til. Men det absolutte største antal gav sig til og med, før de havde mødt nederlaget. Kun på grund af forventningen om nederlag. De stoppede før de egentlig havde begyndt. Det bør ikke være nødvendigt at sige, at i denne gruppe fandtes der ikke mange Ford´er, eller Edison´er.

 

                      Jeg har observeret to af de vigtigste kendsgerninger omkring mænd og kvinder som lykkedes i det arbejde de har valgt – og de som ikke gør det. Succeserne snakker i fremtiden om endnu ikke opnåede mål som de har tænkt sig at nå. Fiaskoer snakker i fortiden om de nederlag og skuffelser de har haft. Jeg har aldrig konstateret undtagelser for denne regel.

 

                      Der er et andet træk jeg har observeret ved succeser og fiaskoer. Den vellykkede person snakker som regel rosende om andre der lykkes.

 

                      Misundelse og hævn er meget stygge ord. Og endda styggere er karakteren til det menneske som hengiver sig til disse følelser. Det drejer sig om følelser som du må lukke sindets døre forsvarligt for hvis du skal kunne glæde dig og have sindsro.

 

                      Luk sindets døre for alt som forsager angst, rædsel, smerte, misundelse, grådighed og trangen til at få noget for ingenting. Straffen for at lade være med at lukke dørene vil blive mangel på den sindsro som du søger.

 

Hvis du er blevet såret af nogen, står du ansigt til ansigt med muligheden for at lære om du har spiren til noget stort i dig. Hvis du har et sådant potentiale, vil du tilgive og lukke døren for denne episode. Hvis du ikke har grundlaget for storhed, vil du finde ud af hvordan du kan slå tilbage mod den person der sårede dig.

 

Hvis du vælger den sidste udvej, vil du blive den mest ulykkelige af de to, for den person der giver udtryg for nogen form for hævn, er virkelig ulykkelig. Hævn er ofte som en bumerang. Den kommer ofte tilbage, og såre den som kastede mest.

 

                      Læg onde og sårede følelser bag den lukkede dør. Husk at ingen kan gøre dig ondt eller såre dine følelser, uden at du villig samarbejder.

 

                      Din sindstilstand er noget som du fuldstændig kan kontrollere. Og det vil måske overraske dig at erfare at efter at du bliver bedre bekendt med denne dørlukning, da kan du med største lethed tage dit sind i besiddelse og betinge det således at du kan nå det mål du ønsker. Ingen kan tage kontrol over andres handlinger eller de mange omstændigheder i livet som ofte skaber sindet, men du kan kontrollere dine reaktioner på disse handlinger og omstændigheder.

 

                      Sindet er dit eget. Du er den eneste som overvåger sindets reaktioner på alle de omstændigheder som indvirker på dit liv. Hvis du ønsker velstand og sindsro. Skal du lære at lukke sindets døre for negative reaktioner og tanker, som der normalt følger med sårede følelser.

 

Dansk fortolkning

 

Flemming Hebsgaard

One2move – Biludlejning                        

www.one2move.com

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op