Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bliv rig med god samvittighed Bliv rig med god samvitighed - Uge 24 - Samarbejd med din gruppe

Bliv rig med god samvitighed - Uge 24 - Samarbejd med din gruppe

861 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
13 June 2011

Samarbejd med din gruppe

 

Samarbejde er en uonværlig ting i hjemmet, på jobbet og i det sociale liv. Det er en absolut nødvendighed i den demokratiske styreform og på det private arbejdsmarked.

 

                      Der findes to former for samarbejde. Den ene er motiveret af frygt eller behov, den anden er baseret på frivillighed. Virkelig gruppe arbejde kan man kun opnå ved at finde den rette motivation, så der opnås en venskabelig samordning af den fælles indsats.

 

                      I de år der er gået siden Andrew Carnige var en leder skikkelse i det Amerikanske erhvervsliv, har ingen egentlig forbedret hans opskrift på hvorledes man inspirere til virkelig gruppe arbejde. Hans system var enkelt. Først etablerede han et økonomisk incitament gennem forfremmelser og bonusser, således at en stor del af jobbet var afhængig af hvad slags ydelser han eller hende stod for. For det andet irettesat han aldrig en medarbejder åbenlyst, men sørgede for at de ansatte irettesatte sig selv, ved at stille omhyggeligt udtænkte og udvalgte spørgsmål. For det tredje traf han aldrig en afgørelse for sine afdelingsledere. Han opmuntrede dem til at tage deres egne beslutninger, for derefter at holde dem ansvarlige for resultaterne.

 

                      Carniges metoder stimulerede til individuelle præstationer i gruppe strukturen, fordi han troede at den største succes kun kunne opnås gennem gruppearbejde. Dette indebærer at man indbyder til gruppearbejde i tillæg til at man får det. Egoistiske ledere får meget lidt samarbejde fra sine underordnede fordi samarbejde er som kærlighed. Man må give for at få.

 

                      Kaptajn Eddie Rickenbacker inspirerede til gruppe arbejde i to verdenskrige mens han gjorde tjeneste i luftforsvaret. Under første verdenskrig skød han personligt 26 fjendtlige fly ned. Og under anden verdenskrig fremstod han som et forbillede, da han sammensvejsede et team af flyvere, til en stærk gruppe der overlevede på en åben flåde i Stillehavet i næsten en måned. Hans form for gruppe arbejde var også grundlaget for at opbygge Eastern Airlines.

 

                      Filosoffen William James sagde en gang ”Hvis du kan påvirke andre til at samarbejde med dig i en venskabelig ånd, så kan du opnå hvad du vil, med meget lidt eller slet ingen modstand” Det er en temmelig dristig påstand, men den er tilfældigvis sand.

 

                      Når du kommer ind til kernen i enhver stor og vellykket virksomhed, kan du konstatere at selve driv kraften i virksomheden er gruppearbejde, der bliver inspireret fra toppen og ned. Når det gælde om at vinde i hold idræt, så kan æren for sejren ikke gives til nogen enkelt spiller men måske til hold lederen, der sørgede for at spillerne ikke satsede på at fremhæve sig selv, men derimod spillede for at holdet skal lykkedes, Knut Rockne i Notre Dame blev en legende mens han endnu levede, fordi han havde denne vidunderlige evne til at inspirere andre mennesker til gruppe arbejde.

 

                      Enhver fortolkning af motiverne der fremkalder et venskabeligt gruppearbejde, bringer tankerne hen på Berg prædiken. Der findes ingen bedre måder at få et venskabeligt samarbejde i gang end at anvende denne gyldne regel.

 

                      Loven om vekselvirkning har også en negativ side – loven om gengældelse. Begge er dybt forankret i den menneskelige – natur. I lyset af dem bliver meningen med bibel citatet

 

”For det som et menneske sår, skal han også høste” krystal klart. For det er rigtigt at det du gør for eller med et andet menneske, gør du også for eller med dig selv.

 

Arbejd godt sammen med din gruppe – og din gruppe vil føre dig til succes.

 

Dansk fortolkning

 

Flemming Hebsgaard

One2move – Biludlejning

www.one2move.com

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op