Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bliv rig med god samvittighed Bliv rig med god samvittighed - Uge 6 - Oprigtighed

Bliv rig med god samvittighed - Uge 6 - Oprigtighed

957 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
07 February 2011

 

Oprigtighed 

                     For at have succes må du have et klart mål i livet. Dine muligheder for at nå et mål vil være uendelig meget større, hvis du har et oprigtigt ønske om at give andre et bedre produkt eller ydelse. Det centrale ord i denne sætning er oprigtighed.  

                       Oprigtighed er en speciel evne der giver belønning i form af selvtilfredshed, respekt og en åndelige evne til at leve med sig selv 24 timer i døgnet. Vi opføre os således at vi har størst mulig respekt for det usynlige ”andet jeg” som kan hjælpe os til at opnå større glæde, berømmelse og rigdom – eller forvise os til nederlag og elendighed.

                       En ven af Abraham Lincoln fortalte ham en gang, at hans modstandere sagde forfærdelige ting om ham bag hans ryg. ”Jeg bryder mig ikke om hvad de siger.” udbrød Lincoln, ”så længe jeg ved at de ikke siger sandheden” Oprigtig mål bevidsthed gjorde Lincoln uimodtagelig for kritiker angst.

                       Oprigtighed er et spørgsmål om motiv. Derfor er det noget andre har ret til at spørge efter, før at de ofre tid, energi og penge på dig. Før at du sætter noget i gang, bør du selv sætte din egen oprigtighed på prøve. Stil dig selv dette spørgsmål: ”Det er en selvfølge at jeg forsøger at opnå personlige fordele med det jeg gør. Men giver jeg den rette værdi tilbage i form af vare og tjeneste ydelser, for at kunne modtage den profit eller løn jeg håber at gøre mig fortjent til, eller håber jeg bare at få noget for ingen ting” Oprigtighed er noget af det vanskeligste at bevise overfor andre. Men du må være indstillet på – og ivrig efter - at bevise det.

                       Martha Berry grundlagde skolen for drenge og piger fra byerne i den fattige del af North Georgia, de der havde forældre der ikke kunne betale for deres uddannelse. I den første tid var det økonomisk meget vanskeligt at holde skolen i gang, og hun havde hele tiden behov for flere penge for at kunne fortsætte arbejdet. På et tidspunkt klarede hun at få en aftale med Henry Ford. Hun forklarede ham, hvad hun beskæftigede sig med og bad Ford om en mindre donation, som han resolut afslog.

         ”Nå vel” sagde frøken Berry ”vil du i det mindste give os en pose peber nødder”

                       Denne unaturlige forespørgsel morede Ford så meget, at han gav hende penge til en pose nødder. Frøken Berry hjalp derefter sine elever med at dyrke peber nødderne, dette gjorde de så længe at de havde sparre en ganske stor sum penge sammen. Så tog hun pengene med hen til Ford og viste ham hvordan de havde formået at få hans penge til at yngle. Ford blev så imponeret at han gav hende penge nok til at købe traktorer og redskaber, og på denne måde blev gården og skolen selvforsynende. I årenes løb gav Ford over en million dollar til skolen, disse penge blev brugt til at bygge de smukke sten bygninger der endnu står på området.

                       ”Jeg kunne ikke undgå at blive imponeret over hendes oprigtighed samt den fabelagtige evne hun anvendte pengene på vegne af de trængende drenge og piger” sagde han. Hun havde så stærk tro på det hun gjorde at hun klarede at overtale den skeptiske Ford, til at støtte et formål som han i første omgang havde afvist. Hun havde demonstreret mod enhver normal forventning, at hun var så besluttet på at nå et højere mål. Og dette gav hende styrken til at overvinde selv de største nederlag og modgang.

                       Når det bliver hårdt – og det gør det altid til tider – der vil din mål bevidsthed og oprigtighed bære dig igennem de vanskelige perioder. Hvis du inderst inde ved at du giver noget af værdi igen for de penge du tjener, vil din overbevisning være klart synlig for dem du har med at gøre.

                      Du kan nå dine mål i livet ved at bevise for andre at du har et oprigtigt ønske om at hjælpe dem. Hvis du gør dette, behøver du ikke bekymrer dig om magre tider, du vil få flere klienter og kunder end du kan nå at betjene.                 

 Dansk fortolkning

 Flemming Hebsgaard

One2move – Biludlejning

www.one2move.com

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op