Bliv rig med god samvittighed - Uge 1 - Ingen sover sig til Succes - Bliv rig med god samvittighed - Iværksætter Debatten Amino
på Amino

Bliv rig med god samvittighed - Uge 1 - Ingen sover sig til Succes

Ingen sover sig til Succes

 

Du behøver ikke være fremtidsforsker eller spåkone for at kunne forudsige hvordan fremtiden bliver for et andet menneske. Du kan gøre dette ved at stille ham eller hende et simpelt spørgsmål:

” Hvad er dit klare mål i livet – og hvilke planer har du lagt for at nå det”

 

                      Hvis du stiller 100 mennesker dette spørgsmål, vil 98 af dem svare nogenlunde sådan ”Jeg vil tjene meget og gøre det så godt som muligt” Svaret virker tilforladeligt, men hvis du graver lidt dybere, vil du formodentlig finde en taber der aldrig kommer til at få andet ud af livet en det der bliver tilovers efter de virkelig vellykkede mennesker – de der har et klart mål med det de gør og en plan for at nå det. For at være vellykket må du her og nu finde ud af hvad der er dit præcise mål og bestemme dig for hvad du skal gøre for at nå dette mål.

 

                      For mange år siden var jeg kollega med en mand der hed Stuart Austin Wier fra Dallas. Han skrev indlæg til et magasin hvor jeg var redaktør, han klarede sig kun lige økonomisk. Og ville sandsynligvis være blevet ved med at være en sulten forfatter, hvis ikke han pludselig var stødt på en historie om en opfinder. Artiklen han skrev om denne opfinder, inspirerede ham til fuldstændig at forandre sit eget liv.

 

                      Til stor forbavselse for dem der kendte ham, fortalte han at han ville opgive journalistikken, sætte sig på skolebænken igen og uddanne sig til patentjurist. Han havde ikke tænkt sig at blive en hvilken som helst patentjurist, han ville blive ”den ledende patentjurist i De forenede stater” Han satte herefter planerne ud i livet med en sådan entusiasme at han fuldførte studiet på rekordtid.

 

                      Da han begyndte at praktisere, opsporede han med vilje de sværeste sager. Og der gik ikke lang tid før han fik et godt navn og rygte over hele landet, hans ydelser blev så efterspurgte at selv om at hans honorarer nåede astronomiske højder, måtte han afslå flere kunder, end han accepterede.

 

                      Den person der optræder målbevidst og med en plan, tiltrækker sig muligheder. ”Hvordan kan livet give dig noget, hvis du ikke selv ved hvad du ønsker dig” Det er bare med målbevisthed at du kan klare at overvinde de nederlag og den modgang du kommer til at møde.

 

                      En af Amerikas tidligste og mest vellykkede Franchisere var Lee Maranz. Det var en mand som vidste hvad han ville have og hvordan han skulle få fat i det. Han var maskiningeniør og med denne baggrund opfandt han den automatiske softicemaskine. Han så for sig en kæde af isbutikker fra kyst til kyst og med denne vision udarbejdede han en plan for at gøre drømmen til virkelighed.

                      Som så mange andre har gjort siden, byggede han sin egen succes ved at hjælpe andre med at lykkedes. Han hjalp folk med at etablere isbutikkerne ved at give dem tegningerne og byggeplanerne, en ny fremgangsmåde der på den tid var helt revolutionerende. Han solgte ismaskinerne til kost pris og tjente kun penge på salget af iblandingerne. Resultatet: Butikskæden som Maranz havde bestemt sig for at bygge over hele landet.

 

                      ”Hvis du har en stærk tro på dig selv, og på det du gør, er ingen vanskeligheder for store til at overvindes” sagde han.

 

Hvis du virkelig ønsker at opleve succes, skal du stoppe med at lade tilfældighederne bestemme over dig. Definer et klart mål, skriv det ned, lær det uden ad og find ud af nøjagtigt hvordan du har tænkt dig at nå dette mål. Derefter skal du straks begynde at udføre planerne.

 

Din fremtid er hvad du gør den til. Kun du kan bestemme hvordan den skal blive.   

 

Dansk fortolkning

 

Flemming Hebsgaard

One2move – Biludlejning

www.one2move.com


Besøg vores andre hjemmesider :
lll