Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bliv rig med god samvittighed Bliv rig med god samvittighed - Uge 4 - "Nogle lykkedes andre mislykkedes... Hvorfor?

Bliv rig med god samvittighed - Uge 4 - "Nogle lykkedes andre mislykkedes... Hvorfor?

1.042 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
24 January 2010

Nogle lykkedes, andre mislykkes... Hvorfor?

Dette spørgsmål har forundret menneskeheden, siden de første eksemplarer af arden blev utilfredse med at bo i huler og derfor forsøgte at gøre livet mere behageligt. Måske den følgende sammenligning mellem kendetegnende ved en mislykket og en vellykket person kan bidrage til at give nogle svar på spørgsmålet.

                      Den vellykkede person ved præcist hvad hun ønsker sig, har en udførlig plan for at skaffe sig det, tror fuldt og fast på sine evner til at skaffe sig det og bruger en væsentlig del af sin tid på at skaffe sig det. Den mislykkede person har ikke noget klart mål i livet, tror at al succes er et resultat af "held" og tager kun initiativet når hun bliver tvunget til det.

                      Den vellykkede er et mindre geni der har lært kunsten at påvirke andre mennesker til fælles samarbejde, og dette i en venskabelig ånd således at planer kan gennemføres og langsigtede mål kan nås. Den mislykkede finder fejl hos andre mennesker, hun anstrenger sig til det yderste for at lade dem vide at hun er kritisk indstillet.

                      Den vellykkede tænker før hun taler. Hun overvejer sine ord med omhu. Og hun understreger at hun er optaget af andre mennesker, samtidig med at hun forsøger at begrænse eller helt undlader at bruge tid på negative eller destruktive tanker om andre mennesker. Den mislykkede person gør det stik modsatte. Hun snakker før hun tænker. Hendes ord avler kun bitterhed, der tit og ofte koster hende uoprettelig tab og forvolder hende mange nederlag grundet den dårlige stemning hun skaber.

                      Den vellykkede person siger først sin mening, efter at hun har orienteret sig således at hun altid kan udtrykke sig klogt og intelligent. Den mislykkede udtrykker gerne sin mening om emner, hun kun har lidt eller slet ingen viden om.

                      Den vellykkede person holder kontrol med indtægter og udgifter samt den tid hun har til rådighed. Hun sætter slet og ret tæring efter næring. Den mislykkede sløser med både tid og penge, og har kun foragtelige tanker om deres værdi. 

                      Den vellykkede person er meget interesseret i andre mennesker, særlig de som hun har noget til fælles med og hun ofre gerne noget af sig selv for at vedligeholde eller udbygge disse venskaber. Den mislykkede holder kun på dem hun vil udnytte og opnå noget af.

                      Den vellykkede person har et åbent sind og er tolerant overfor alle mennesker og alle emner. Den mislykkede har et lukket sind der er hensunket i selvmedlidenhed og intolerance. Dette gør det helt umuligt for hende at opdage gunstige muligheder og have et venskabeligt samarbejde med andre.

                      Den vellykkede sørger for at følge opmærksomt med og gør det til et vigtigt ansvar at vide hvad der foregår, ikke bare i hendes egen branche, job eller nærmiljø, men over hele verden. Den mislykkede er bare optaget af sine egne umiddelbare behov og tilfredsstiller dem gerne med de midler der tilfældigvis er til rådighed, hvad enten de er hæderlige eller ej.

                      Den vellykkede person sørger hele tiden for at holde sit syn på livet positivt. Hun erkender at den plads i verden der er hendes og den succes hun kan glæde sig over, afhænger af kvaliteten og kvantiteten på det som hun yder. Hun har gjort det til en sund vane og en stor glæde at yde mere end der forventes eller kræves af hende. Den mislykkede er ude efter "noget for ingenting" eller noget under bordet som hun sjældent har gjort sig fortjent til. Og når hun ikke får det, skylder hun på andre og deres grådighed.

                      Den vellykkede person har dyb respekt for alle mennesker og giver gerne udtryg for det ved hjælpsomhed og forståelse overfor andre. Den mislykkede tror ikke på noget eller nogen.

Og stoler kun på sin egen trang til mad og husly, som hun helst og uden skrupler søger på andres bekostning, når og hvor dette kan lade sig gøre.

                      Alt taget i betragtning er der stor forskel både på ordne og gerningerne ved den vellykkede og den mislykkede person. Men begge står hvor de står, og dette er ene og alene på grund af deres helt forskellige mentale holdning overfor sig selv og andre.

 

Dansk fortolkning

Flemming Hebsgaard

One2move - Biludlejning

www.one2move.com

Se mere på:

http://flemming-hebsgaard.dk

                 

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Flemming skriver Skriv dig op