Virksomheder bør opdatere rejsepolitik regelmæssigt - ebusinesstravel - Iværksætter Debatten Amino
på Amino

Virksomheder bør opdatere rejsepolitik regelmæssigt

Skrevet  31-01-2018 08:09  af  Ole Mortensen 

Standby (www.standby.dk) har denne artikel: Erhvervsrejsebureau anbefaler offentlige og private virksomheder med rejseaktiviteter for over 350.000 kroner om året regelmæssigt at revurdere deres rejsepolitik.

En god rejsepolitik skaber øget omkostningseffektivitet, intern tidsbesparelse, større sikkerhed og højere medarbejdertilfredshed.

Fleksibilitet er et nøgleord – en succesfuld rejsepolitik handler i høj grad om god kommunikation og navnlig om fleksibilitet. Hvis medarbejderne er tilfredse med niveauet af fleksibilitet og forstår retningslinjerne, er der større sandsynlighed for overholdelse af rejsepolitikken, hedder det.

Digitalisering kan skabe efterlevelse – erhvervsrejsende har brug for pålidelig teknologi som onlineværktøjer, der altid er tilgængelige, fungerer i realtid på tværs af enheder og holder den rejsende orienteret undervejs. En rejsepolitik, der er digitalt indlejret i disse værktøjer, kan skabe bedre transparens og efterlevelse.

Analyser af rejseadfærd kan påvirke bundlinjen – en grundig analyse af rejseadfærden og brug af erhvervsrejsedata optimerer virksomhedens rejsepolitik, bedre duty of care til medarbejderne og blandt andet mere fordelagtige aftaler med leverandører.

‘Bleisure’ – kombinationen af erhvervs- og ferierejser
En undersøgelse foretaget af Egencia viser, at 69 procent af alle erhvervsrejsende under 30 år på et tidspunkt har udvidet erhvervsrejsen med feriedage, mens kun 38 procent af de over 46-årige har prøvet dette. Det bør tydeligt fremgå af rejsepolitikken, præcis hvad der er dækket, og hvad der ikke er dækket.

Travel risk management – flere erhvervsrejsende kræver øjeblikkelig assistance ved uforudsete hændelser på rejsen. Virksomheder bør også sætte fokus på risk management i rejsepolitikken, så de ansatte får den nødvendige information så hurtigt som muligt i en krisesituation, lyder endnu et af de gode råd fra Rejsebureauet


Besøg vores samarbejdspartnere :