Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Niels Henriksen Svæver på den lyserøde sky

Svæver på den lyserøde sky

2.176 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
03 March 2009

eller.... ved ikke helt om den er lyserød :). Sidder lige nu og afprøver Amazon Web Services (den normale betegnelse er Cloud Computing eller "Skyen").  Det er faktisk rimelig interessant at man hurtigt kan skabe en ny server online uden at skulle tænke på at købe hardware og licenser.

Som webhotel kigger man tit på hvad hardwaren koster, hvor lang tid tager det at skabe en ny server og så skal man også ud i serverrummet for at sætte den op. Hvis der så ikke er plads nok, så kommer panikken. Her logger man bare på og vælger en ny maskine og inden for 5 minutter er man oppe at køre med alt hvad der skal bruges.

Lige nu skal jeg teste hvordan det kører (naturligvis skal jeg også kigge på noget backup til den) og hvad det betyder på hastigheden og prisen. Jeg har lagt en version af BlogEngine.NET på den og selve Remote Desktop kørte som maskinen stod ved siden af mig.

Prisen er jo også en vigtig faktor og lige nu koster det $0.135 (0.80 kr) for en Small Windows Instance pr time. Derudover kommer prisen for trafikken som er $0.1 (0.59 kr) pr GB for indgående trafik og $0.17 (1.01) pr GB for udgående trafik. Til sammenligning kan trafikken for en alm. lille webhotel udbyder ligge på 3 kr pr GB når man har sin egen server eller 10 kr. pr GB når man lejer en server.

Spørgsmålet er så sikkerheden. For hvad nu hvis Amazon lukker? Eller de bare lukker for servicen? Jeg tror næppe at de lukker for det, men vi kommer nok til at se mere til det end der er nu. Det er et område man skal have i tankerne når man skal starte et projekt op hvor man behøver sin egen server eller hvis man skal bruge en server i et tidsrum.

Det smarte i det er nemlig hvis man står og skal teste noget på en server og man ikke lige har noget jern til rådighed.... så kan man hurtigt og nemt lave en server, teste det man skal teste og derefter lukke den ned igen.

Nårh.... jeg må tilbage og se hvad de ellers har af sjove ting hos Amazon Web Service :)

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Niels skriver Skriv dig op