Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Er du konfliktsky?

1,957 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
10 April 2010

- Eller lægger du "lorten på bordet"?

Som iværksætter er det vigtigt at kikke på sine svage og stærke sider konstant, så man hele tiden finder balancen i hvad man skal gøre, hvad man bør gøre og hvad man bør få andre til at gøre. Men hvordan har du det med at indrømme dine svage sider overfor dig selv, og ikke mindst reagere på dem, så du finder den bedste løsning til at tackle udfordirnger i hverdagen.

Jeg har som de fleste af jer ved et stort debaforum og når tusinder af kvinder - mange af dem med hormonerne siddene uden på tøjet - mødes kan det ikke undgåes at der opstrå gnister, som kan udvikle sig til det væreste af det værste kvindeslagsmål, hvis man ikke griber ind i tide.

Men hvordan skal man håndtere situationen, ja ser du, det kommer helt og holdent an på din personlighed og hvilke der er dine svage og stærke sider.

 

Den konfliktsky person

- vil oftest helst ikke gribe ind og skabe ro - de ønsker ro, men for at få den skal de se deres svage side i øjnene, og det er jo farligt for de fleste. Så ofte ser de gnisten der tændes, konflikten der som småt opstår men de griber ikke ind. Hele tiden tænker de tanken "Det kan jo være det går  sig selv igen" - men lad mig lige advare dig om at det gør det sjældent. I et stykke tid - kort tid - går det rimeligt, men så går det helt over gevind og for den konfliktsky er det slet ikke til at overskue.

Mails fra andre brgere bregynder at vælte ind, og det hele ser bare mere og mere uoverskueligt ud. Til sidst bliver det for meget for den konfliktsky, det er ikke længere til at holde ud, og i et desperat forsøg på at få fred, slettes tråden. Men av, det skaber bare endnu mere ballade fra de indvolverede brugere, og så sandelig også for alle der har læst med, og der skriges højlydt - "Vi har ytringsfrihed, så du kan ikke tillade dig at slette tråden. Behøver jeg fortælle at nu opstår der bare endnu mere utilfredshed, usikkerhed og højlydt råben.

Godt råd : Tag konflikten i opløbet, forsøg at sætte dig ind i hvorfor det gik galt, så du kan træffe en fair beslutning for hvad der skal gøres, men brug ikke alt for lang tid på det. Laver du en fejl, så vær ikke bange for at sige undskyld, det vil brugerne oftest kunne forstå. Kan du ikke selv må du få fundet en anden som har konflikthåndtering som sin stærke side.

 

Den fredssøgende person

- Kan ikke lide der er ballade og vil straks forsøge at bruge kommunkation for at få de indvolverede brugere til at falde til ro og forstå hvorfor det gik galt. Men det er som oftest næsten umuligt - udsags som "hun sagde" "hun gjorde" Jamen, så gjorde hun også det" vil fylde luften og hvis debatten har været ekstrem følelsesladet er det bare ikke altid nemt. For vi skal huske på at vi alle ser situationen ud fra vores egne synspunkter og fra det sed hvor vi står her i livet. Og så er det mange gange svært at "blive enige om at være uenige". 

Godt råd : Indse at du ikke kan skabe fred i hele verden selv om det kunne være rart, du bliver nødt til at foreslå de implicerede parter at de tager debatten i det private rum, når den er blevet personlig, for der er jo absolut ingen grund til at 200.000 andre kvinder ser deres snit til at komme forbi og lige kaste lidt brænde på bålet. Kan du ikke selv afslutte debatte og dermed opløse konflikten, så må du få en anden til det.

 

Den diktatoriske person

- kan absolut ikke lide at der er ballade på DERES side, så debatten når knap nok at trappe op før tråden er slettet og de involverede parter er "banned" på livstid. Er der nogen der vover at nævne at administratoren har gjort noget galt, får de samme tur.

Godt råd : forsøg at følge debatten noget tid og se hvordan den udvikler sig. I de fleste tilfælde behøver du faktisk ikke gribe ret meget ind. Begynder du at "banne" dine brugere vil mange - logisk nok - føle sig trådt på og overhørt og absolut ikke taget seriøst.

På et tidspunkt er der slet ikke nogen tråde der skal slettes og konflikter der skal løses for brugerne har forladt siden og du skal ikke regne med at de vender tilbage. Har du denne diktatoriske adfærd så arbejd med det, og allier dig med nogle med-administratorer som kan gå ind og hjælpe dig inden dit temperament får dig til at banne folk for evig og altid.

 

Det er altid nemmere sagt end gjort - men lægger du lorten på bordet og tager konflikten?

- Og kan du gætte hvilken personlighed der passer bedst på mig?

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Birgit skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere