Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Birgit - Min-mave.dk Ros andre - og klap dig selv på skulderen

Ros andre - og klap dig selv på skulderen

1,720 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 February 2010

Hvor er det forfærdeligt at vi mennesker har for vane at tilpasse os og tage tingene for givet.  Og på den anden side er det jo bare sådan vores instinkter er sat sammen, så vi kan overleve. Men nu lever vi ikke længere i urtiden, vores instinkter skal indstilles på en mere kommunikativ og civiliceret verden, og det er noget som kun kan gøres hvis vi dagligt arbejder med det.

Så hvor ofte tænker du bevidst over hvordan du opfører dig overfor dine medmennesker?

Og er du klar over at ros er for mennesker som vand er for planter? Med ros og anerkendelse kan du få et menneske til at stråle og ranke ryggen, på samme måde som vand kan få en plante til at vokse.

 Men hvorfor gør vi det så ikke? fordi de fleste af os netop adlyder vores instinkter og fordi vi oftest har brug for at snakke om det negative, som skal bearbejdes frem for vores succesoplevelser.

Tænk over hver dag hvor meget du kan berige en andens liv, blot ved at smile til personen eller hvor glad en person bliver hvis du holder døren for dem,  

Som chef

Du kan gøre en lang arbejdsdag meget rarere, hvis du husker at påpege  de gode ting dine medarbejdere gør - også selv om de bare klarer de ting de skal og som de altid gør. Ved at rose når alt går godt, mindsker du ofte risikoen for fejl senere, fordi medarbejderen får motivation og ekstra energi ved at få at vide de gør et godt stykke arbejde.

 

Som ven

Venner er glade på hinandens vegne og roser når tingene går godt - de er ærlige hvis de er misundelige, men er der alligevel hele vejen igennem for deres venner - det er hvad jeg vil kalde ægte venner. Det er vigtigt at man får helheden med, kan glæde sig på hinandens vegne og græde ud når tingene går skidt.

 

Som forældre

Husker du at rose dine børn når de gør tingene rigtigt, eller fokuserer du udelukkende på de ting børnene gør forkert? Børn har brug for masser af ros, for at kunne vokse op og blive veltilpassede voksne med højt selvværd og selvtillid, som lettere kan være gode ved andre og kan klare modgang med et smil frem for at grave sig ned.

 

Som kærester

Kvinde - Hvornår har du sidst rost manden fordi han tog opvasken, lagde tøj sammen eller støvsugede inde i stuen? og mand - husker du at sige tak for mad, hjælpe med at bære resterne af måltiden ud og give din kæreste et knus og lade hende vide hvor glad du er for at hun har sørget for at du fik noget at spise? Rigtig mange forhold kommer ind i en ond cirkel, netop fordi vi glemmer disse ting (og jeg er desværre ikke en undtagelse)  for kvinden kan synes hun laver det hele og derfor har hun hverken lyst eller energi til at lave lidt "lagen-gymnastik" om aftenen og manden kan tænke - hvis hun ikke engang gider være sammen med mig i sengen, hvorfor fanden skal jeg så støvsuge for hende eller tage opvasken.

DET er en ond cirkel og hvis man ikke begynder at kommunikere kan det være vejen til skilsmisse eller utroskab.

 

Dig selv

Men allervigtigst er dig selv - for er du ikke glad for dig selv og har balance i dit liv, er det svært at være positiv og gøre noget for andre.

Så hvornår har du sidst husket at rose dig selv? Det kan være for hvad som helst, den måde du ser ud på, de ting du gør for andre, det arbejde du udfører - hvad som helst

- Det vigtigste er bare at huske det.

Får du en succesoplevelse som iværksætter eller som person, så brug muligheden og gå ind i "jantetæskeren" på Amino og fortæl andre om din oplevelse.

Når du hele tiden husker at rose dig selv for de gode ting du gør og de evner du har, vil du bedre kunne fokusere på at ændre de knap så heldige sider hos dig selv (hvis de altså skal ændres) og med tiden vil du opleve at blive en mere positivt menneske. Og med en positiv indstilling kommer man længst, det er blot spørgsmål om du ønsker at "se glasset som halvtømt eller halvfuldt! - Det er dit valg.

 

Husker DU at rose dig selv og andre?     

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Birgit skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere