Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Birgit - Min-mave.dk En helt almindelig morgen i mit liv

En helt almindelig morgen i mit liv

2,448 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
03 February 2010

Mange har undret sig over hvordan jeg får min hverdag til at hænge sammen med 6 mindre børn - alderen 4-11 år - og jeg kan såmænd godt forstå jer. Det er et puslespil der skal gå op for at hverdagen hænger sammen, men på samme måde som vi gør på nettet og med vores websites, det samme gør jeg med de mange ting der bare skal gøres i dagligdagen.

Jeg kalder det at optimere min hverdag Smile og jeg er langtfra færdig, der er stadig mange ting der kan forbedres og gøre vores hverdag endnu bedre for alle parter, men jeg giver ikke op.

Flere på især Twitter har spurgt hvordan jeg får 6 børn ud af døren om morgenen, så lad os bare starte der.

Min morgen starter kl. 5.25 når vækkeuret ringer, oftest er jeg rimelig frisk selv om jeg ikke ligefrem kommer i seng kl. 20 hver aften, så jeg får møvet mig ud over sengekanten og får noget tøj på. Bad er der ikke tid til på det tidspunkt, så det foregår oftest om aftenen eller senere på morgenen når alle ungerne er ude af døren.

Kl. er nu ca. 5.35 og jeg går i krig med madpakkerne, der skal smøres 21 stykker rugbrød så der ryger det meste af et helt rugbrød og et par pakker pålæg. Det er lidt forskelligt om jeg smører alle stykker på en gang, og derefter lægger pålæg på dem, eller om jeg smører en madpakke af gangen, uanset hvad så tager det ca. lige så lang tid.

Kl. 5.50 er alle madpakkerne smurt, frugt er lagt frem og jeg går videre til næste opgave, at sætte morgemad frem til Søren og derefter at lægge tøj frem til børnene.

Kl. 6 henter jeg så vores yngste søn Mathias på 4 ½ år og vores søn Søren på 6 år. De får tøj på, og Søren får morgenmad. Imens ligger jeg ofte på sofaen med Mathias på maven og slapper af. Mathias spiser morgenmad nede i børnehaven, så der er lige tid til en hyggestund inden han skal afsted.

Kl. 6.30 kører min mand Mathias ned i børnehaven og Søren går ud til taxien der henter ham (han har nogle udfordringer som hans mor og går derfor på en special skole)

Umiddelbart efter de er taget afsted, henter jeg endnu nogle børn ned - denne gang er det Mads på 7 år, Rikke på 9 år og Mikkel på 11 år. De er nemme at vække og kommer næsten med det samme jeg kalder. Børnenes tøj er jo allerede lagt klar så det tager de selv på, mens jeg laver morgenmad til dem. 4 tallerkner med havregryn og cornflakes, og selvfølgelig tilbehøret mælken.

Klokken er nu 6.40

De hurtige af jer vil sikkert tænke FIRE tallerkner - jamen der er jo kun 3 børn. Jeps, men jeg er begyndt at spise morgenmad sammen med børnene, og  på den måde får jeg også den morgenmad som min krop har brug for. Når jeg er færdig med at spise, henter jeg en bog og så læser jeg et afsnit af den, mens børnene bliver færdige med at spise færdig. Jeg kan som oftest læse 10-15 min. inden klokken bliver 7 og børnene skal ud af døren. 2 med bus og en der cykler.

Klokken er nu 7 og jeg kan tage mig en lille pause, for vores yngste barn skal først op kl. 7.20 (senest) uden vi behøver stresse for at nå det.

Så jeg snupper den bærbare og får et overblik over hvad der er sket i min mailbakke, tjekker statistikker, hvilken aktivitet der har været på Twitter og Facebook mens jeg har sovet. Det passer ca. med at klokken herefter er 7.15 - 7.20 og tiden til at kalde på min yngste datter er kommet.

Hun sover meget let, så når jeg står nedenfor trappen kan jeg synge en lille sang vi har lært fra fjernsynet, hvor første linje lyder "Hvis der sker et uheld" - derefter går der ikke mange sekunder får min datter synger de efterfølgende to linjer "Så gå tilbage igen, Først siger du undskyld" - hun er nu nået helt ned på trappen og sammen kan vi synge sidste linje "Og så hjælper du din ven".

De næste ca. 15-20 min går med at Trine tager tøj på, jeg pudser hendes briller, læser i hendes kontaktbog, pakker hendes taske og så får hun dagligt en teskefuld drikke Aloe Vera og en drik der skal hjælpe hende med en kronisk forstoppelse.

Kl. 7.40 siger vi "bye bye" til hinanden, da vores yngste datter er udviklingshæmmet og derfor går i en specialbørnehave som har en transportordning.

De næste 20 min går med at forberede mig på at min assistent dukker op, lig sætte hendes kontorstol hen til spisebordet og derefter tilslutte den bærbare og hente min egen kontorstol.

Jeg kan nu for alvor tage en pause, men når man tænker over det har jeg også været i gang konstant i ca. 2 timer.

ca. 6 timers arbejde med Min-mave venter forude og jeg glæder mig hver dag til jeg kan sige på Twitter - "så er alle ungerne sendt afsted - Ha` en fantastisk dag derude"

 

Hvordan forløber din morgen? Og gør du noget for at optimere din hverdag.

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Birgit skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere