Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Birgit - Min-mave.dk Fattigrøve er utrolig kreative

Fattigrøve er utrolig kreative

1,868 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
26 November 2009

Siden jeg sprang ud som iværksætter i feb. 2006 har jeg ikke haft ret mange penge, faktisk har det været sådan at jeg hver måned lå søvnløs om natten fordi jeg ikke vidste om der var penge til de regninger der lå og ventede i stakken og som skulle betales lige om lidt.

Det var bestemt ikke nogen rar situation, og det første års tid betalte jeg bevidst ikke skat fordi jeg hellere ville være sikker på at overleve end at give SKAt nogle penge. At det så bare var ris til egen r.. og gav mig et kæmpe skattesmæk sidst på året, var bare noget jeg måtte lære at leve med. For mig at se var det at udskyde problemerne (i det her tilfælde indbetalingerne til Skat) en nødvendighed. Ellers er jeg normalt ikke glad for at skylde penge væk, medmindre jeg ved der foreligger en aftale om tilbagebetaling som jeg rent faktisk også kan overholde.

Men det jeg har lært af ikke at have et sikkerhedsnet, en bank der støtter med en kassekredit man kan trække på når man føler for det eller en rigmand der siger "Værsgo, her er 5 millioner, brug dem nu fornuftigt"

Er kreativtet Big Smile

For når man ikke bare kan vælge og vrage uden at tænke på prisen, så er man nødt til at overveje tingene en ekstra gang, og for mit vedkommende bemærkede jeg at det for det meste var i forhold til mit system, den platform jeg brugte til Min-mave.

Et ekspempel kan være :

Brugerne ville gerne finde deres tråde og da jeg ikke havde mulighed for at "låse trådene fast" i toppen af trådoversigterne, ja så lavede jeg en side til disse tråde, faktisk var det bare en oversigt med overskrifter der linkede til de tråde brugerne ønskede at finde igen. Det gav da en del manuelt arbejde når brugerne ønskede at få deres tråde "låst fast" men de var glade og det fungerede. Det rigtige havde jo været at få en programmør ind over, men det havde jeg jo ikke råd til og så måtte jeg tænke kreativt.

Når man bliver skubbet omkuld og ikke rigtig føler man kan komme op igen, kan man også udvikle sin kreative sans, for det er jo enten det eller også at lægge sig ned at dø, Personligt er jeg meget stædig anlagt så det sidste er ikke en valgmulighed for mig.

Men man får ikke noget ud af at sætte sig ned og klynke og have selvmedlidenhed, bevares man skal da have lov en periode, men så skal man også rejse sig igen og formentlig tænke kreativt. Tænk over det - forsøg at finde alternative løsninger hvis tingene går galt, optimer din forretning og find det dine kollegaer ikke gør og overlev.

Når pengene er små er det tiden til at samarbejde og lave win/win situationer, men tænk mere på hvilken værdi du kan gøre den anden part end hvad du selv får ud af det. For tænker du primært på dig selv og balancen omkring win/win bliver alt for ulige fordelt, så rammer det dig bare senere - sådan er det bare, det kan gå noget tid, men universets uskrevne love (karma loven) vil indhente dig og give dig som du har fortjent - uanset om det er posiivt eller ej.

Nu lyder det måske dumt, men jeg er faktisk glad for at der ikke kom en person for 3-5 år siden og sagde, værsgo her er 5 millioner, brug dem nu fornuftigt" - for det ville ikke have været godt for min forretning, jeg vidste for lidt omkring de forskellige ting i branchen og det ville have endt med scenariet "et barn i en legetøjsbutik som bare kan vælge og vrage" - det billede kan du sikkert godt se for dig.

Det har bare en tendens til at blive dyrere når pengene allerede er der, medmindre man har meget erfaring eller har personer med sig som har den erfaring man selv mangler. For mit vedkommende har mit liv som fattigrøv styrket min forretning, jeg er vant til at knokle bare for at få det mindste budskab ud og fordi der er gået år hvor jeg har fået erfaring og viden vil jeg også kunne administrere de 5 millioner hvis jeg skulle falde over dem på gaden.

For min tid som fattigrøv har faktisk givet mig selv og mit projekt ro til at udvikle sig og ikke mindst blive moden til virkelig at sparke røv nu hvor jeg er klar til at lægge fattigrøven lidt fra mig, og netop kunne få lov til at vælge og vrage på hylderne.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Birgit skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere