Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Jeg er på Twitter - Er du?

1,357 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
09 April 2009

For ca. 4-5 mdr. siden besluttede jeg mig for at tilføje RSS feeds fra to personer som de fleste af jer kender - Mikkel deMib Svendsen og Martin Thorborg. Det virkede som en god ting at gøre, da Mikkel havde udtalt hvor meget han fik tilbage fra Twitter i form af links, nyheder m.m. og fordi Martin Thorborg - som ellers indtil videre havde haft den holdning at sociale medier mere eller mindre var tidspilde - rent faktisk måske havde fundet et "guldæg".

De næste 2 måneder fulgte jeg de små tweets der kom fra Martin og Mikkel, og da Martin blev endnu mere højtrystet omkring brugen af sociale medier, overvandt nysgerrigheden mig til sidst, og jeg oprettede en twitterkonto - men hvad skulle jeg nu gøre? Jeg følte mig sådan lidt "palle alene i verden" for jeg var havnet i et nyt univers som jeg ikke kendte og jeg kendte egentlig heller ikke mange som brugte det.

Så hvad gør man så? At sidde og kvidre alene har aldrig rigtig været mig, det er så meget sjovere med dialog end monolog Smile

 

Min start på Twitter

Så jeg startede med at søge efter nogen jeg kendte, lagde mærke til hvem de fulgte og svarede, fulgte nogle flere og stor var glæden da jeg så opdagede at der faktisk også var nogle der fulgte mig. Godt nok havde jeg lidt svært ved at se hvorfor de skulle vælge at følge mig, men med tiden ignorer jeg mere og mere den følelse - Fuck jantloven og den dårlige selvtillid siger jeg bare Angry selv om det er svært når følelsen og tankerne er så dybt indgroet i ens bevidsthed og ikke mindst underbevidsthed.

Nå, men da jeg ligesom havde fulgt passivt med noget tid, havde set hvordan de andre gjorde det kastede jeg mig selv ud i at twitte og det var faktisk en fantastisk følelse. Et kæmpe MSN som altid er åben når DU har tid og som ikke stiller en masse betingelser andet end selvfølgelig almindelig høflighed at svare når andre spørger. På Twitter kan ingen (så vidt jeg ved) se om du er online eller ej, så alle ved at man ikke altid kan regne med hvornår man får svar eller om man får svar (f.eks. hvis vedkommende får mange tweets hver dag)

Der gik egentlig ikke lang tid før jeg blev træt af at trykke på opdater-knappen i browseren når jeg besøgte min profil http://twitter.com/minmave - så jeg spurgte de andre twittere om de kendte nogle værktøjer der kunne gøre livet en anelse nemmere og svaret var Tweetdeck - download det her - et lille program du installerer på din computer, hvorefter du kan følge alle dem du følger på Twitter helt automatisk fordi programmet opdateres tit. Derudover kan du lave dine egne grupper, vælge om programmet skal vise de svar du får, dine direkte beskeder eller andet. Du kan ovenikøbet integrere den med Facebook og de personer du følger der.

Nå, måden jeg har valgt at bruge Tweetdeck på er at oprette en gruppe hvor jeg tilføjer alle dem jeg snakker en del med mens alle de andre jeg følger kører i en kolonne for sig selv, på den måde har jeg overblik over alle de personer jeg følger selv om jeg vist efterhånden er oppe på knap 200 stykker. Der er SÅ mange spændende og dygtige personer på twitter så hvis man ikke passer på ryger antallet hurtigt op.

 

Men er det så ikke bare tidsfordriv at være på Twitter?

Tja, jeg tror det er præcis hvad man gør det til, hvertfald i langt de fleste tilfælde. Hvis man ikke gider være der, kontant har sætningen "Det er tidsspilde" kørende inde i hovedet og  ikke forsøger at netværke og hjælpe andre tror jeg faktisk heller ikke man får det optimale ud af det. Det kræver man ser lyset og bliver hooked i en eller anden grad før det begynder at kaste noget af sig, som man kan bruge personligt og/eller i forbindelse med ens virksomhed.

Så tænk over hvad du gerne vil have ud af at være på Twitter og gå så efter det mål. Hvad kan du selv gøre for at komme dertil? Er der noget du kan bidrage med som andre kan bruge? For hjælper du andre og deler din viden så kommer der stille og roligt andre twittere som ønsker at følge dig Big Smile

 

Men hvad har jeg så selv fået ud af at være på Twitter?

For det første har jeg navngivet Twitter - en af mine 2 favorit-overspringshandlinger, for jeg er simpelthen blevet Hooked med stort H. Den kører i baggrunden og jeg twitter når jeg har noget på hjertet eller føler behov for at blande mig/besvare noget af det de andre twittere skriver om.

Nå, men jeg har faktisk nogle ret konkrete eksempler på hvad jeg har fået ud af at være på Twitter, og det er jo faktisk kun nogle af dem Wink

 

Første eksempel :  var en nat da jeg sad og bøvlede med SEO på mit nye site, for søgemaskinevenlige url`er er en ny ting jeg kan gøre på den nye platform. Spændende, men en helt ny verden for mig, og hvordan gør man så det bedst muligt. Klokken var vist omkring 2 om natten, så jeg spurgte inde på Twitter og Thomas Rosenstand sad oppe og svarede mig i løbet af ganske kort tid. Jeg havde vist lidt for mange spørgsmål for han blev enig med sig selv om at lave et Thomascast om det og resultatet kan du se her - http://www.thomas-rosenstand.dk/soegemaskinevenlige-url/

Tusind tak fordi du var der og havde lyst til at hjælpe Thomas Smile

 

Andet eksempel : Jeg sad og arbejdede med links og kom pludselig i tvivl om hvordan et Nofollow link så ud. Jeg stillede spørgsmålet på Twitter og jeg tror ikke der gik mere end 5 min. før jeg havde 4 svar. Alle sammen var de enige, vel at mærke Wink

 

Tredje eksempel : Jeg har jo et forholdsvis stort community og jeg har især i den sidste tid tænkt meget på hordan jeg skal forholde mig til firmaer som ønsker at markedsføre sig gennem Min-mave. Der er jo selvfølgelig de traditionelle måder at annoncere på, men jeg kunne godt tænke på at finde andre måder, så alle kunne være med på Min-mave. Jeg føler en ekspert i sociale medier, og efter blot et tweet (en sætning på 140 tegn) fik jeg kontakt med hende, og det ser ud som om vi kan lave et spændende samarbejde i fremtiden.

 

Men hvad med dig?

Nu har jeg fortalt hvad jeg bruger Twitter til og hvad jeg indtil videre har fået ud af det. I dag følger jeg omkring 200 personer som jeg føler kan bidrage med et eller andet jeg kan bruge og jeg har selv fået omkring det samme antal som følger mig.

Men hvad bruger du det til? Er du nået så langt til at du har fået oprettet dig en konto? Er du på Twitter og har du konkrete eksempler på hvad det har givet dig?

Jeg er som sagt hooked og twitter glad videre, jeg har store forventninger til hvad jeg kan få ud af sitet fremover og imens hygger jeg mig til den store guldmedalje, så er det jo virkelig en win/win situation Big Smile

Skulle du have fået lyst til at blive en af mine (for) følgere Wink så kan du finde mig her

http://twitter.com/minmave 

 

Vi ses på Twitter eller...? Stick out tongue

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Birgit skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere