Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Birgit - Min-mave.dk Er det ikke bare at starte op...?

Er det ikke bare at starte op...?

941 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
27 December 2008

Jeg hører om flere og flere som mener at de "bare" kan starte et forum eller en webbutik op, og så kører det bare derudaf.

Men jeg må skuffe dig, hvis du også sidder med denne tankegang, for den kan ikke være mere forkert. Det er kun ganske ganske sjældent at det kan lade sig gøre på den måde, og medmindre dit navn er Højben og du bor i Andeby, ville jeg personligt ikke satse på at det vil ske for dig.

Uanset om du satser på et forum/community eller en webforretning SKAL du regne med at det bliver hårdt arbejde og opstarten er som oftest den hårdeste. Hvis du blot regner med at downloade og installere en gratis eller billig version af noget software, for derefter at  læne dig tilbage og derefter følge statistikkerne hvordan folk vælter ind og enten deltager eller køber, ja så risikerer du at blive slemt skuffet.

Men hvad gør så en webshop eller et community til en succes?

Det første du skal tænke over er at det er kunderne du skal fokusere på, hvis du ikke har lyst til at give dem en speciel og god oplevelse hvor de får fuld værdi for deres tid eller penge, så tænk lige en ekstra gang inden du beslutter dig for at søsætte dig projekt. For uden kunder har du slet ingenting.

Gå i tænkeboksen og tænk ihærdigt over hvad der giver dig værdi ved et community, de fleste der er oprettet har allerede et forum hvor man kan udveksle erfaringer, men hvad kan du gøre yderligere som du andre endnu ikke gør eller giver brugerne lyst til at vende tilbage igen og igen, og ikke mindst gør at de får lyst til at anbefale DIT community til deres venner og bekendte?

Hvis du sælger varer, skal du måske tænke på muligheder for at give en god oplevelse, en god service, nogle gode tilbud, unikke produkter, muligheder, oplevelser?

Men lær først og fremmest dine kunder og brugere at kende

  • Hvem er de?
  • Hvor færdes de?
  • Hvilke behov har de?
  • Hvad mangler de?
  • Hvorfor skal de vælge dig frem for din "kollega"?
  • Skab kontakt med dem, og få deres feedback ærligt og fra hjertet?

 

Når du kan besvare de spørgsmål er du godt på vej Big Smile

Har du allerede et community eller en webshop har du sikkert også Google Anaytics installeret. Det er et fantastisk analyseværktøj,

men bruger du det i hverdagen?

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Birgit skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere