Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Birgit - Min-mave.dk Og hvor gammel var du så....?

Og hvor gammel var du så....?

995 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
08 December 2008

Jeg havde igennem et par år diskuteret frem og tilbage med min selv og min kæreste, omkring hvorvidt jeg skulle tage springet som iværksætter eller ej. Det var svært at tage den endelige beslutning, for hver gang jeg tænkte tingene igennem, kom der ofte flest bekymringer op til overfladen. Jeg havde hus, 6 børn og ikke de store muligheder for at tage arbejde ved siden af, så hvordan skule det gå? Hvad skulle vi leve af? Kunne jeg tjene nok? osv osv.

Jeg ledte efter en anden udvej hvor jeg havde mit sikkerhedsnet på en eller anden måde - enten et beløb stående på en konto som jeg kunne leve af i en periode uden indtægt. et firma som ønskede at ansætte mig, så jeg kunne fortsætte videreudviklingen på Min-mave, så jeg vidste at jeg kunne sove roligt om natten, fordi der kom et fast beløb ind på min konto her måned. Ja, jeg undersøgte endda muligheden for at danne en forening så jeg kunne tjene penge på siden og bruge dem på videreudvikling - Intet var den RIGTIGE løsning når det kom til stykket.

Det der fik mig til at tage springet og indsende den blanket så jeg kunne få et CVR nummer var faktisk mine yngste børn, et hold tvillinger der nu er 3 ½ år gamle. Da de kom til verden i maj 2005 gik der ikke mange dage før alvoren viste sig og efterhånden som månederne gik, fik jeg bekræftet at der var noget grueligt galt. De første ca. 6 mdr af min barsel gik med undersøgelser og behandling af min søns klumpfod og samtidig viste min lille pige tegn på at være voldsomt forsinket i sin udvikling. Selv om det var rigeligt at bearbejde viste begge børn også tegn på vækstproblemer.

En rutchebane af følelser, tanker, bekymringer og ikke mindst undersøgelse efter undersøgelse startede. Dog uden de store resultateter. Lægerne står magtesløse, de kan se der er noget galt men ikke HVAD der er galt.

Da jeg sendte blanketten til SKAT for at få CVR. nummer havde jeg op til 4 kontroller hos div. læger, klinikker, sygehuse eller lignende, kontrollerne lå ikke samme dag og heller ikke de samme steder. Kommunen ønskede at jeg kom i arbejdsprøning, og var ikke specielt glade for min ide med at blive selvstændig med Min-mave, faktisk var de så uinteresserede at uanset hvad jeg lagde foran dig, så valgte de ikke at ville kikke nærmere på det.

Selv da jeg stod med et firma som ønskede at ansætte mig til en god fast løn + provison af indtægten der kom ind fra siden, give Min-mave nyt design og en ny platform afviste kommunen at give mig løntilskud fordi jeg havde en kronisk sygdom - nervebetændelsen - og derfor ville de ikke giv mig løntilskud i en kortere periode. Nej, jeg skulle først i arbejdsprøvning. Det er bare ikke logik i mine øjne, som jeg ser det har en person med en kronisk sygdom generelt sværere ved at komme ud på arbejdsmarkedet og beholde et job - så ud fra det afslag jeg fik, ser det ud som om kommunen hellere vil hjælpe en rask person ud som en person der er syg. - Så kan jeg dælme godt forstå der er så mange som bliver ladt i stikken.

Nå, men da jeg tog springet ud som iværksætter var jeg 32 år gammel og havde en hulens masse forpligtigelser i form af en dejlig familie. Jeg ville lyve hvis jeg sagde at det bare har været en dans på roser, for det har det bestemt ikke - men det har været en kæmpe udfordring og er det stadig. At få familieliv og mit iværksætterliv til at være i balance har krævet en masse snakke, justeringer og ikke mindst ihærdighed for at få tingene til at lykkes.

Så hvornår er den ideelle alder for at springe ud som iværksætter? Der er jo fordele og ulemper ved begge dele. Jeg har prøvet at sætte det op mod hinanden, men det er ikke meningen at alle - unge som ældre iværksættere - skal skæres over en kam - blot det jeg umiddelbart kan se kan være fordele og ulemper for begge grupper.

Ung iværksætter

Ældre iværksætter

Fordele

Udfordringer

Fordele

Udfordringer

Ingen familie

At låne penge

Livserfaring

Store faste udgifter

Ingen store udgifter

Få respekt

Kan stille sikkerhed for lån

Familie

Godt helbred

At opnå tillid

Kan låne penge

Måske knap så godt helbred

Ingen gæld

Mangler erfaringer

 

 

Men hvilken alder er så bedst at tage springet som iværksætter - tja, bedøm selv, uanset alder vil der være en masse fordele og en masse udfordringer.

Jeg tog springet da jeg var 32 år og havde jeg vidst hvilket liv jeg ville få havde jeg taget springet før, det er så nemt at være bagklog.Embarrassed 

Men hvor gammel var du? Og hvilke fordele og udfordringer havde du i lige netop den alder?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Birgit skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere