Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Birgit - Min-mave.dk Iværksætter i 2 år og 4 mdr - Er det virkelig sandt?

Iværksætter i 2 år og 4 mdr - Er det virkelig sandt?

983 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
26 May 2008

Hvis jeg ser 3 år tilbage på mit liv, så er det ikke særlig rare minder der dukker op. Jeg kæmpede hver dag for at finde overskud til at klare den næste dag og den næste dag og den næste dag. Jeg sad håbløst fast i systemet, var på kontanthjælp og kunne slet ikke se hvilken fremtid jeg havde.

Pga. af en kronisk sygdom (nervebetændelse) havde jeg - ifølge kommunen - ikke ret mange valgmuligheder og jeg kunne desværre ikke gøre ret meget andet end at give dem ret. Mine valgmuligheder var revalidering (men som hvad) - Flexjob eller førtidspension.

Det der holdt modet oppe hos mig var min dejlige familie - min kæreste og mine 6 børn samt mit hjertebarn www.Min-mave.dk.

Gang på gang forsøgte jeg at få kommunen til at hjælpe mig med at blive selvforsørgende og komme videre med Min-mave, men hver gang var svaret : Har du ikke opgivet den ide endnu? - Hvis du er i tvivl var svaret et klart og rungende nej. På trods af adskillige ihærdige forsøg var og blev svaret det samme.

Du skal i arbejdsprøvning for det er jo slet ikke sikkert at du kan holde til det SurpriseSurpriseSurprise Øh, nej sikkert, det er såmænd også bare det eneste jeg har brugt alt min ledige tid - når ungerne sov eller ikke var hjemme - på.

Selv da jeg fandt et firma som gerne ville ansætte mig til at lave præcis det samme jeg laver i dag, men som dog ønskede en kortere periode med løntilskud for at få en blidere start var svaret NEJ, du skal i arbejdsprøvning. Ja, jeg fattede ingenting Tongue Tied

Da jeg spurgte ind til grunden for deres nej, fik jeg at vide at jeg skulle i arbejdsprøvning fordi jeg havde en kronisk sygdom. Jeg spurgte om de for en gang skyld ikke bare kunne lade som om jeg var syg, men nej heller ikke det ville de.

Ergo må pointen være at de hellere vil hjælpe en rask person ud på arbejdsmarkedet end en syg person. Hvor dælen er logikken henne i det?

Nå, med 2 syge børn som skulle til utallige undersøgelser og kontroller, en nervebetændelse, en socialfobi og et site jeg brændende ønskede at komme videre med og derigennem få mine mange ideer realiseret - valgte jeg en anden udvej end kommunen foreslog mig.

At blive selvstændig.....

Det tog meget mod og overvejelserne var store, men intet at tabe, alt at vinde var den sidste afgørende grund til at jeg valgte at skrive papirene under og sende dem ind til Skat (dengang Told og skat) så jeg kunne sige farvel (forhåbentlig ikke kun på gensyn) og starte op som selvstændig erhvervsdrivende - fornem beskrivelse Wink  

Intet sikkerhedsnet har vi nok af (banken valgte at sige nej tak til at støtte mig med en kassekredit på 50.000 kr), så tog jeg springet og gav det ½ år. Var jeg ikke blevet selvforsøgende i løbet af den periode, ville jeg smide håndklædet i ringen og se hvad systemet kunne tilbyde sådan en som mig.

Og nu tilbage til overskriften.

I går var jeg en tur forbi linkedin.com - som jeg så småt er begyndt at bruge - og så følgende skrevet på min profil (ja, jeg har selv skrevet det Wink

 

  • Owner

    www.min-mave.dk (Self-employed)

    (Self-Employed; 1-10 employees; Internet industry)

    February 2006 — Present (2 years 4 months)

    Min-mave er et community som især omhandler emnerne graviditet fødsel og børn. Siden har en pæn vækst og spændende udfordringer venter forude :)

  •  

    Hold da op, jeg har bevist jeg kunne. Det halve år jeg gav mig selv som iværksætter på prøve er nu blevet til 2 år og 4 måneder - Det er dælme for vildt Surprise

    Jeg håber jeg forbliver iværksætter - for selv med alt det sure, er det dælme også noget af en udfordring, og efterhånden som tiden går får jeg øjnene op for mere og mere som jeg enten selv bør have styr på eller i det mindste bør få andre til at tage sig af. Det er virkelig en fantstisk og en skræmmende proces på èn gang.

    Nå, minderne vælter bare frem, så over and out herfra Embarrassed

    Fortsættelse følger - når jeg atter har noget på hjertet Wink

     

     

    Hvor mange stjerner giver du? :
    Få besked når Birgit skriver Skriv dig op