Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Martin Pihl fra O-Biz Open Source for iværksættere

Open Source for iværksættere

1,819 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
05 September 2010

Følger man med i Amino debatten, kan man ikke undgå at se de mange tråde med spørgsmål til Open Source produkter. På Amino er det typisk Open Source CMS'er der spørges til, men også spørgsmål til andre programtyper ses ofte.

Og det er jo naturligt nok: Det meste Open Source er jo gratis, og er der noget iværksættere og nystartede selvstændige kan lide - så er det jo gratis.

Mængden af tråde viser også med al tydelighed, at Open Source er blevet stuerent - at det ikke længere er noget man betragter som kun for nørder og useriøse forretningsfolk. Open Source er big business i dag, og har for længst bevist sit værd som som forretningskritiske systemer. Friheden til at skifte leverandør, friheden til at få sit system tilpasset/tilrettet samt friheden til at sige nej tak tiltaler mange. Samtidigt er kvaliteten som oftest i orden, og det er prisen jo typisk også ;-)

En Amino blog om Open Source er derfor på sin plads:

Jeg vil i denne blog komme med tips til programmer, anmeldelser af systemer, mit syn på visse sager og også indimellem diskutere nogle af de mange misforståelser omkring Open Source.

Jeg har beskæftiget mig med Open Source siden 2004, hvor jeg promoverede Firefox da den udkom. Jeg bidrog med hjælp på det danske Firefox supportforum, og lavede endda artwork til den. Jeg begyndte også at arbejde med OpenOffice, hvor jeg hjælp en overgang med at oversætte version 1.

Men det meste af mit Open Source arbejde har koncenteret sig om Linux-styresystemet Ubuntu, som jeg tog i anvendelse i 2005. I 2006 startede jeg det danske Ubuntu forum, www.ubuntudanmark.dk, og har siden da medvirket til en masse arrangementer og andet. I 2008 deltog jeg fx i DR's Magasinet Penge om Open Source, hvor en familie på 4 skulle prøve at leve med Ubuntu, OpenOffice og andet Open Source i 14 dage. Forsøget gik godt, og faderen skiftede endda til Ubuntu i sit firma også :-)

I 2009 blev jeg selv iværksætter med egen virksomhed. Jeg stiftede O-Biz, som selvfølgelig er en Open Source leverandør. Fokus er selvfølgelig på Ubuntu (Linux) til desktop og server), men også andre Open Source systemer ligger i vores portefølje: OpenOffice rådgivning og kursus, SugarCRM, OpenERP og generel rådgivning af fx CMS. Som det eneste ikke-Open Source leverer vi også Google Apps migrering, integration og support.

SÅ velkommen til Open Source bloggen :-)

Jeg glæder mig til at komme med en masse tips, og vil allerede her give jer det første: Har i prøvet det, at i gerne ville finde et Open Source alternativ til et program i bruger, men ikke ved hvor i skal lede?

Hvorfor så ikke prøve OSALT, Open Source Alternatives: http://www.osalt.com 

Det fungerer meget simpelt: Skriv navnet på det program du vil finde et Open Source alternativ til i søgefeltet og trykl Enter. Voilá.

God fornøjelse :-)

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Martin skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere