Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Martin Bjergegaard fra Rainmaking De vigtigste misforståelser om work/life balance

De vigtigste misforståelser om work/life balance

3,049 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
28 August 2014

Fordi jeg har skrevet en bog om emnet, og taler varmt for fordelene ved en god balance i livet, får jeg ofte en uventet reaktion fra folk, når jeg sender en mail til dem sent en lørdag aften. De kan svare noget a la: ”hvordan kan det være at du arbejder så sent, jeg troede du havde en god work/life balance”. Det har jeg, men det betyder da ikke, at jeg ikke kan arbejde efter kl. 17. Der er mange misforståelser om work/life balance, og her er nogle af dem jeg møder oftest.

At have god balance betyder, man ikke arbejder i weekenden eller om aftenen

Hvorfor det? Jeg elsker mine arbejdsprojekter, og nogle gange passer det godt ind, at jeg arbejder en lørdag aften, hvor min datter sover og min hustru laver noget andet. Ingen forstyrrelser, ingen stress – jeg kan arbejde på mine vigtigste prioriteter og følge mit eget flow.

Selvfølgelig vil det være underligt, hvis jeg arbejder hver aften. Men jeg elsker friheden til at kunne løbe en tur onsdag formiddag, tage en fridag når jeg vil, eller måske bare tage 20 minutter for mig selv til at meditere når mine tanker begynder at køre i ring - og den frihed hænger fint sammen med også at give den gas uden for normal arbejdstid af og til. 

En person med god balance taler ikke om arbejde på ferien

Jeg har nogle venner der er meget fastbesluttede på IKKE at tale om deres arbejde mens de holder ferie. De siger, at hvis de begynder at tale om arbejde, så kommer de til at tænke på arbejde, og så er hele ferien ødelagt. Det synes jeg er sørgeligt. De må virkelig hade deres arbejde, siden de i så høj grad har brug for at flygte fra det.

Selv synes jeg det er spændende og sjovt at tale om, og tænke på, mit arbejde. Selvfølgelig ikke døgnet rundt, det bliver for meget, også for omgivelserne, men for mig er det skønt at ligge på stranden en hel dag, og bruge lidt af den fredelige tid til at overveje, hvordan jeg kan tage mine projekter og firmaer til det næste niveau. Eller mens sindet er mere i ro end til hverdag, at spekulere over hvordan vi kan løse en vanskelig udfordring.

Ferier og tid væk fra arbejdet er vigtigt. Det er med til at ”nulstille” dig, og gøre dig mere skarp, kreativ og effektiv når du vender tilbage igen. Men for en der kan lide sit arbejde, kan det være dejligt at gå og tænke lidt over arbejdet, også på en ferie.

At have god work/life balance betyder, at du ikke går særlig meget op i dit arbejde

Den fordom giver virkelig ikke mening for mig. Tværtimod mener jeg, at hvis man virkelig holder af det arbejde man udfører, og den mission man er på, så sørger man for at man kan fortsætte på fuld kraft i mange år fremover. Det er en dårlig idé at brænde ud eller gå ned med stress, for det betyder et farvel til arbejdet, i hvert fald for en periode. Den risiko ville jeg aldrig tage!

De rollemodeller vi interviewede til Succes uden Afsavn var alle vilde med deres arbejde. Men de sørgede samtidig for også at lave andre ting i livet, sådan at de blev ved at med elske deres arbejde.

En vej til god balance i livet er at finde et kedeligt og sikkert job

Absolut ikke! Det er en illusion. Et kedeligt job vil kun give dig kedsomhed, ikke balance. Jo, du kan tjekke ud kl. 16 hver dag, og du behøver ikke tænke på arbejdet før næste morgen, men det er ikke en berigende måde at leve på. Det er ikke work/life balance, hvis du ikke har begge dele: et spændende arbejde du holder af OG tid og overskud til også at have andre prioriteter i livet.

For iværksættere kan det være svært at få en god balance i livet. Men det er absolut muligt. Det kræver mest af alt at man tager et bevidst valg, og lærer nogle gode strategier – og at man tilgiver sig selv og kommer tilbage på sporet, når det alligevel går galt en gang imellem. 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Martin skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere