Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Martin Bjergegaard fra Rainmaking Gør teamet til din førsteprioritet

Gør teamet til din førsteprioritet

2.245 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
31 October 2013

De næste 5 uger vil jeg efter aftale med Amino ugentligt poste et kapitel fra min nye bog, Succes uden Afsavn, her på min Amino blog - god læselyst:-) 

Gør teamet til din førsteprioritet

Hvad er forskellen på den middelmådige leder, som knokler røven ud af bukserne uden nogensinde at udrette noget særligt, og den leder, som med tilsyneladende lethed og uden at bringe særlige ofre opnår fantastiske resultater?

En helt central del af svaret er evnen til at vælge de rigtige personer at arbejde sammen med, at inspirere sit team til passioneret at forfølge den fælles vision, og at skabe den rigtige kultur. Det er et svar, vi alle sammen kender, men for de fleste af os volder implementeringen af den enkle sandhed en del vanskeligheder.

Her har vi brug for råd fra Henrik Lind. Henrik har grundlagt Danske Commodities, Lind Finans og et antal andre succesrige virksomheder, hvilket har gjort ham til en af de absolut mest succesfulde danske iværksættere på denne side af finanskrisen. Henriks firmaer har i de sidste tre år tilsammen haft et overskud før skat på mere end en halv milliard kroner. Det er en ret stor bedrift i betragtning af, at han kun har været iværksætter i otte år, og at han har opbygget sit forretningsimperium helt fra bunden.

Når du hører, at Henrik har så mange forskellige virksomheder og så stor succes, forestiller du dig måske, at han er en hyperaktiv arbejdsnarkoman eller noget i den retning. Men det kunne ikke være længere fra sandheden. Henrik er vokset op i en rolig familie i en lille by på landet. Han er jordbunden og familieorienteret og nyder livet med sin hustru og tre børn.

En typisk arbejdsdag kommer Henrik hjem ved 17-18 tiden, hvilket giver ham god tid til at være sammen med sine børn, før de skal i seng om aftenen. Fordi han prioriterer sin familie så højt, begrænser han sine forretningsrelaterede rejseaktiviteter til et minimum, og er kun væk et par dage om måneden. Det er ham, der gør børnene klar til skole om morgenen og i lige så høj grad som sin hustru er han den, de små kalder på, når de vågner op om natten.

Henrik kan lære os meget om både succes og tilfredshed. Han indleder vores samtale med at fokusere på det ene område, han anser for at have den største betydning for hans succes. Det er et område, hvor han altid sørger for at være generøs med sin tid: interaktionen med sine kolleger.

"I min tid som CEO for Danske Commodities deltog jeg i hvert eneste jobinterview, firmaet afholdt, og også i alle MUS samtaler. Det tog en hel del tid, for vi holdt kvartalsvise udviklingssamtaler med hver enkel kollega, men det var efter min mening det vigtigste, jeg kunne bruge min tid på. Det betød tydelig kommunikation og en harmonisering af forventninger mellem de nye medarbejdere og os. Det betød også, at vi aftalte mål og ansvarsområder med de enkelte medarbejdere, og det styrkede vores kultur," fortæller Henrik os. "Vi har en fantastisk kultur i Danske Commodities. Alle er motiverede, tager ansvar og gør en oprigtig indsats. Med så mange talentfulde mennesker kan firmaet handle hurtigt, og jeg blev aldrig en flaskehals," fortsætter han.

Henrik prioriterer interaktionen med sine kollegaer over alle andre arbejdsopgaver, og han tilbringer det meste af sin tid på kontoret med at være tilgængelig og til rådighed for sit team. De kan altid afprøve en ny idé på ham, bede ham om et råd eller fortælle ham om deres planer. 2012 blev året hvor Henrik overdrog rollen som CEO for Danske Commodities til en ny direktør hentet ind udefra, og Henrik trives nu i sin nye rolle som bestyrelsesformand, og kan fokusere mere på sin voksende koncerns andre aktiviteter.

Henrik fortæller: "I vores virksomhed er argumentets styrke vigtigere, end hvem der fremlægger det. Selv vores studentermedhjælpere er kommet til mig med nogle virkelig gode idéer, som jeg gav dem frie tøjler til at gennemføre. Jeg har den indstilling, at hvis folk kommer til mig, er det sikkert, fordi de mener, jeg kan bidrage på en eller anden måde."

Det virker måske umiddelbart ineffektivt at bruge så meget tid på interne møder og samtaler. Men i virkeligheden er det faktisk netop selve grunden til, at Henrik kan få tid sammen med familien.

Han har udviklet et team, som kan fungere selvstændigt, og han opretholder kulturen gennem et empatisk lederskab, som har været muligt på grund af hans tilstedeværelse og oprigtige interesse i de personer, han arbejder sammen med. Hvor mange ledere og iværksættere kan helt oprigtigt sige, at de gør det samme? Her er for de fleste af os potentialet for et enormt effektivitetsløft.

  

EFFEKTIVITETSBOOSTER NR. 7:

 

SØRG FOR AT BRUGE TID NOK

SAMMEN MED DIT TEAM

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Martin skriver Skriv dig op