Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs marketing-tips Sådan får du 20.000 kr. i bonus ved ansættelse af en flygtning

Sådan får du 20.000 kr. i bonus ved ansættelse af en flygtning

1,150 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
06 February 2018

Kunne din virksomhed godt trænge til en ekstra bonus? Hvis din virksomhed i øjeblikket har problemer med at få de grønne tal til at dukke op, skal I måske til at tænke i alternative baner. Selvfølgelig koster det at ansætte endnu en medarbejder, men hvis det kan fremme produktiviteten i virksomheden plus trylle en lækker bonus frem, ja, så er der måske noget at overveje.

Hvis du tilmed ved, at nogle af virksomhedens arbejdsopgaver sagtens kunne henvende sig til udlændinge, er det med at finde læsebrillerne frem og studere diverse detaljer.

Hermed kommer en række gode råd, som du vil få brug for inden ansættelsen af en flygtning i din virksomhed.

Kun bonus ved ordinær ansættelse

Først og fremmest skal det nævnes, at din virksomhed kun vil modtage den tiltalende bonus, hvis I ansætter en flygtning eller en familiesammenført til en flygtning senest et år efter, at den pågældende persons opholdstilladelse er meddelt. Bonusordningen udbetales efter seks måneders ansættelse og igen efter 12 måneders ansættelse.

Hvis du derimod finder en udlænding, hvis opholdstilladelse var meddelt mere end et år før ansættelsestidspunktet, kan din virksomhed få udbetalt en bonus på 15.000 kr.

Opholdstilladelsen skal dog have været meddelt senest to år inden ansættelsen for at få denne bonus.

Inden ansættelsen af flytningen skal du være opmærksom på, at din virksomhed kun vil få udbetalt bonussen ved en ordinær ansættelse af flygtningen. Dette vil sige, at du ikke kan få udbetalt den gyldne pose, hvis udlændingen er i støttet beskæftigelse, som for eksempel løntilskud eller virksomhedspraktik. Men hvis I gerne vil have udlændingen som praktikant først for derefter at have ham/hende under en ordinær ansættelse, kan bonussen godt blive udbetalt her.

Sørg blot for at huske, at bonusordningen først beregnes fra begyndelsesdatoen for den ordinære beskæftigelse. Hermed skal du huske at anføre denne dato i ansøgningsskemaet.

Ansøgningsskema og ansættelseskontrakt

Når du har besluttet dig for, at din virksomhed skal byde udlændingen velkommen, skal du sørge for at udfylde et af to ansøgningsskemaer. Det ene er til virksomheder, der har en flygtning eller familiesammenført til en flygtning ordinært ansat i 6 måneder. Det andet henvender sig til de virksomheder, der har den pågældende person ansat i 12 måneder.

Find ansøgningsskemaerne her.

Som bilag til ansøgningsskemaet skal din virksomhed have en ansættelseskontrakt parat. Udarbejdelsen af denne kontrakt kan godt være vanskelig, så sørg for at finde fornuftig professionel hjælp til dette arbejde. Hvis du ligeledes har haft udlændingen i støttet beskæftigelse inden den ordinære ansættelse, skal du også sørge for at vedlægge dokumentation for dette.

Efter afsendelsen af ansøgningsskemaet og kontrakten skal du forvente en sagsbehandlingstid på én måned.

Hvis din virksomhed desuden har ansat flere udlændinge og dermed vil ansøge om bonus for flere nye medarbejdere, skal du indsende en ansøgning for hver enkelt ansat. Husk hermed på, at du ikke kan ansøge om bonus for flere ansatte i samme ansøgning. 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når mortenstorgaard skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere