Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs marketing-tips Sådan tiltrækker du udenlandsk talent til din virksomhed

Sådan tiltrækker du udenlandsk talent til din virksomhed

950 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
11 January 2018

Der kan være mange udfordringer forbundet med at tiltrække udenlandske talenter til sin virksomhed i Danmark. Dog er der ingen af disse udfordringer, som virksomheden ikke kan klare, og du vil her i artiklen få masser af gode råd, så din virksomhed kan blive bedre til at hjælpe expats med at flytte til Danmark.

En af de største bekymringer ved at flytte til et nyt land for expats er oftest, at de skal begynde forfra i forhold til at etablere et netværk af gode venner og relationer.

Det lader desuden til, at det særligt er kvinder, der bekymrer sig om dette, hvorfor det kan være en rigtig god ide at tage godt hånd om dem først.

I forhold til dette problem kan man eksempelvis arrangere forskellige sociale begivenheder og arrangementer i virksomheden, så den pågældende tilflytter hurtigt lærer andre at kende og dermed hurtigere får mulighed for at få skabt et socialt netværk.

  
Image credits: Unsplash.com

Tilbyd gratis sprogkurser og planlæg sociale arrangementer   

Herudover er der også mange expats, der bekymrer sig om sprogbarrieren. De er bange for, at dette vil have en negativ indflydelse i forhold til deres muligheder for at integrere sig i lokalsamfundet. Der er ingen tvivl om, at det naturligvis vil gøre livet meget nemmere for vedkommende, hvis han eller hun kan tale dansk. Det kan derfor være en rigtig god ide, hvis man i virksomheden tilbyder gratis sprogkurser for samtlige expats i virksomheden. På den måde har de mulighed for hurtigt at komme i gang med at øve deres sprogfærdigheder, samtidig med at de også får mulighed for at lære andre mennesker at kende og dermed styrke de sociale bånd. 

Har du i din virksomhed brug for hjælp til alt det praktiske omkring flytning, arbejds- og opholdstilladelser, kan du også finde hjælp hos en af de virksomheder, der har dette som deres kernekompetence. Fx. charliesroof.com.

Gør flytningen lettere ved at lære vedkommende om dansk kultur  

En anden af de helt store bekymringer for udenlandske talenter, der skal flytte til et nyt land, er, hvorvidt de vil være i stand til at vænne sig til den nye kultur.

Image credits: Unsplash.com

Der er ingen tvivl om, at der er store kulturelle forskelle på en amerikaner og en dansker, hvorfor denne bekymring naturligvis er fuldstændig forståelig. Man skal dog huske på, at kulturchok er en helt naturlig del i forhold til at skulle flytte til et nyt land, og man bør derfor først og fremmest fokusere på de positive ting ved dette.

Dog er der også forskellige tiltag, man i virksomheden kan gøre for at skabe så gode rammer som muligt for den pågældende expat.

Man kan eksempelvis arrangere og planlægge nogle typiske danske aktiviteter, som man sammen skal ud og opleve i virksomheden, og omvendt kunne tilflytteren også præsentere sit hjemland for de nye, danske kollegaer ved eksempelvis at medbringe typisk mad og så videre. På den måde er det ikke blot den udenlandske kollega, der får mulighed for at lære om den nye kultur.

Medarbejderne i virksomheden får samtidig mulighed for at blive meget klogere på den nye, udenlandske kollega.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når mortenstorgaard skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere