Vigtigt at kunne vokse med sit lønsystem

Skrevet af:
3. oktober 2017 | 909 Visninger | 1 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

 

Der er mange overvejelser at gøre, når man vælger lønsystem: brugervenlighed, funktionalitet, sikkerhed, support, pris m.m. 

Men husker man også, at overveje om systemet kan følge med den udvikling og vækst man har i virksomheden?

Man har måske fundet et godt system til at håndtere de 10 medarbejdere man har ansat i dag – og skal udbetale løn til. Men overvej, om det også vil være ideelt, når virksomheden er vokset til 20 medarbejdere og måske både har timelønnede og funktionærer ansat.

Her skal man sikre sig, at man kan vokse med sit lønsystem. Og hvad menes, der så med det?

Systemet skal give mulighed for, at man kan oprette en struktur med afdelinger og godkendelses-flow, så virksomhedsejeren har mulighed for at uddelegere den løbende godkendelse af data til lønnen til sine afdelingsledere.

Der skal også være mulighed for at tildele medarbejderne forskellige roller i systemet, afhængigt af hvilke muligheder de skal have i systemet. Måske en sekretær skal have adgang til at godkende ferie og fravær, men ikke skal kunne se den enkelte medarbejders løn.

Når man som virksomhed vokser, så betyder det ofte, at der også bliver behov for en mere alsidig ansættelse af forskellige typer af medarbejdere, der måske er omfattet af forskellige overenskomster. Derfor skal systemet have indbygget en fleksibilitet i de løn- og fraværsarter, der ligger i systemet, så det kan tilpasses den enkelte virksomheds behov.

Det er også vigtigt at der kan integreres med andre systemer, så der kan skabes en automatisering mellem de forskellige systemer.

Måske der også er brug for at ansætte udenlandske medarbejdere, der ikke forstår dansk og kan systemet så lave lønsedler på engelsk. 


Tjekboks – Det skal dit lønsystem kunne, så du kan vokse med det:

1)   Opdeling i afdelinger og godkendelsesflow

2)   Roller med forskellige adgange til systemet

3)   Flexibilitet omkring løn- og fraværsarter

4)   Integration

5)   Sprog

Læs også


Kommentarer

Daniel Do Binau   den 12-10-2017 kl. 12:02

Godt og meget rigtigt indlæg.

Gratisal og Zenegy er nok de to systemer der bedst løfter alle ovenstående punkter.

Er kommentaren brugbar? 1 0
 

Om denne blog


Få besked når Mads Lyngby Olsen skriver


Om

Jeg er chef for forretningsudvikling og partner hos virksomheden Zenegy, hvor vi leverer onlinesystemer til løn og HR-processer. 

Jeg har en kandidatgrad i økonomi fra Århus Universitet og kommer senest fra en stilling som global lønchef hos mejerikoncernen Arla Foods med ansvar for løn til flere end 18.000 medarbejdere. 

Det meste af min karriere har jeg arbejdet med HR- og lønområdet for internationale virksomheder som Grundfos, Lego og Terma, og jeg har mere end 20 års erfaring med lønsystemer, overenskomster og øvrige HR-opgaver.

Zenegy