Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Mads Herlev Omsætning eller overskud? Medieomtale og jantelov

Omsætning eller overskud? Medieomtale og jantelov

3,721 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
25 November 2015

Jeg har de sidste måneder været en del omtalt i pressen. Med blandt andet artikler i Finans.dk, DR Ultra, Ekstrabladet og Metro Express har jeg fået en del opmærksomhed og det er sjovt at følge med i hvad folk skriver. Nogle mennesker er helt oppe og køre og har holdningen, at jeg er blevet født med en guldske i r**** og andre skriver respekt og synes at det er godt klaret.

Jeg har gjort mig nogle tanker omkring medieomtalen og om at se folks holdninger til en og se hvordan folk udtrykker dem på nettet. Ud over hvad sådan omtale gør ved mig som person hvad gør det så ved forretningen? – Det vil jeg alt sammen fortælle i denne artikel.

Mediernes vinkel på artiklerne

Når jeg snakker med en journalist, vinkler de altid historien i en eller anden speciel retning. Når folk læser denne artikel er det jo naturligvis også den eneste viden de har omkring mine forretninger og mig som person. Finans.dk havde en vinkel som lød på, at jeg havde fået hjælp af min far. Nogle fik det til at lyde som om, at det altså var ham som havde startet Babytoys.dk og han havde fjernet alle sten på min vej som iværksætter. Nogle mente at det var snyd og jeg egentlig ikke duede til noget. Der er blandt andet en der skriver på Facebook: ”Ja ok hvis der var min far havde jeg også kunne gøre det der. Næ hvis han nu selv have kørt der op fra bunden og selv fået de kontakter han skulle bruge så ville jeg tage hatten af”. En masse folk havde kommenteret på dette og jeg forstod, at manden selv var ved at starte virksomhed. Jeg kan ikke selv vurdere hvor vidt manden her har ondt over min forretning eller om han er misundelig. Umiddelbart var min tanke, at manden ikke selv ville få succes med sin egen virksomhed, da han havde sådan et firkantet og snævert syn på forretninger og at hans holdninger var så specielle, at jeg ikke kunne forstå dem og hvis at han mente at hjælp var snyd.

Kommentarerne som disse rør mig ikke så meget, da jeg ved, at folk ikke kender mig eller mine virksomheder og udelukkende bedømmer mig på den artikel de lige har læst.

Man bliver dømt på de 900 ord, som er artiklens længde.

Hvad er faders rolle i Babytoys.dk?

Pga. Finans.dk har jeg valgt at uddybe hvad min far har bidraget med. For i nogle hoveder lød det jo som om, at det var ham som havde taget slæbet og nogle mente at det var snyd at han havde været min sparringspartner og at de derfor, ikke havde respekt for arbejdet – hvilket de heller ikke behøver have hvis de ikke vil.

Det er korrekt, at min far havde en leverandør kontakt, så jeg nemt kunne bestille varer hjem. 5 måneder efter Babytoys.dk’s start havde jeg 4 leverandører og de 3 andre, havde jeg selv fundet frem til – kontaktet og begyndt at handle med. At finde leverandører i en virksomhed er ikke det som er svært, - det bør i hvert fald ikke være en stopklods for at starte. I dag er ”min fars” leverandør suverænt den mindste af alle mine leverandører og i dag har han intet med forretningen at gøre ud over, at køre mig og mine pakker på Posthuset :)

Jeg er hverken 12-tals killer eller  supermand

Jeg er en meget gennemsnitlig elev i mit gymnasie. Jeg har ingen superkræfter, specielt klog i forhold til andre i klassen. Der er mange der har et suverænt bedre gennemsnit end mig. Jeg er heller ikke nogen stræber forstået på den måde, at jeg ikke forsøger at opnå 12-taller i alle mine fag. Jeg går ikke efter karakterer, men går efter at lære noget, som jeg føler relevant og noget jeg kan ”bruge til noget”.

Giver PR-omtale direkte salg eller?

Mange iværksætter-kollegaer spørger om al den omtale jeg har fået egentlig reelt har givet en øget omsætning eller ej. Kort og godt er svaret nej. Der bliver ikke rigtig skabt nogle salg, men der kommer en enorm mængde trafik ind på siden af nysgerrige mennesker. Forhåbentlig husker disse mennesker navnet på shoppen og vender tilbage senere. Det er uden tvivl godt for branding af butikken, men der skabes ikke direkte salg nu og her – desværre. Men mon ikke folk husker mig her til julesalget? Who knows?

Omsætning eller overskud?

Den store diskussion løber på, om min webshop overhovedet laver overskud eller er det blot millionomsætning med 0 kr. i overskud? Der er mange som sætter spørgsmålstegn ved dette og det er ofte også her, at folk mister respekten for mig og synes ikke jeg kan mit kram ”når det nu bare er omsætning”.

Først og fremmest vil jeg ikke nævne mine konkrete tal men jeg kan sige, at min virksomhed laver overskud og det er også et fornuftigt overskud. Men når alt kommer til alt, så kan man ikke lave et overskud uden at have omsætning. Den vigtigste betingelse for overskud er altså OMSÆTNING. Og satser du fra start af på at have overskud, så fejler du og din webshop (eller anden virksomhed) lykkedes altså ikke. Tro mig! Jeg forsøgte selv, hvor kunderne skulle betale 150 kr. i fragt og enorme avancer på produkterne. Kunder kommer bare ikke!

Spørger du Dansk supermarked måler de deres ”succes” i omsætning. ”Jaaa, vi omsætte 200.00 mere end sidste lørdag” f.eks. Det kan godt være, at de 200.000 kr. var en spot-vare som løb i 0, men kunderne købte og skabte omsætning.

Min tankegang er derfor, at skal man have en webshop skal man hele tiden have omsætningen i hovedet og ikke så meget overskud. Sørg for, at bygge en solid god omsætning op (Husk stadig avancen) men når du har en tilstrækkelig stor omsætning, så har du også nogle data til at kunne minimere dine omkostninger og derved øge overskud. Men har du overskud og stor indtjening i hovedet fra start, bliver det altså ikke til noget!

Kan du have en fantastisk dag! :) Nu er det snart jul, så jeg får rigtig travlt med at pakke.

Med ønsket om en travl jul

 Mads Herlev

PS: Jeg beklager hvis indlægget er skrevet en smule hurtigt og ikke gennemgået for tyrkfejl. Men jeg magter ikke at gøre mine blogindlæg til en danskstil. Men håber stadig, at du får essensen og mine budskaber i indlægget :)

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mads skriver Skriv dig op