Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Mads Herlev Hårdt arbejde er ikke den eneste vej til succes

Hårdt arbejde er ikke den eneste vej til succes

5,595 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
08 April 2015

Der er så mange som siger de ikke har tiden til at lave en millionforretning. De går på arbejde hele dagen, men vil ikke lave millionforretningen fordi de ikke har tid. Okay right, det er ikke sikkert at forretningen bliver en millionforretning, men chancen er da større end slet ikke at prøve.

De fleste som siger de ikke har tiden til det, bruger det som dårlig undskyldning for ikke at gå i gang med det hårde arbejde. Personligt går jeg på Gymnasiet, træner i fitness 4 gange om ugen og driver min webshop som alligevel omsætter for 1 million. Oven i dette skal jeg i nogle weekender holde fest og hygge mig – og ja, så kan jeg godt lide at falde hen og ”blive dum” af at se lidt Paradise Hotel. Under alle omstændigheder booster Paradise Hotel i hvert fald mit selvværd og føler mig ualmindelig klog og intelligent :)

På en eller anden måde har jeg tid til det hele ud over forretningen. Mange siger at det er vildt og ”hvordan får du tiden til alt dette Mads?”. Dette spørgsmål vil jeg prøve at forklare i dette indlæg.

Når alle mine iværksætterkollegaer bliver spurgt ”hvad er vejen til succes?”, bliver der altid svaret ”hårdt arbejde” og det er til dels også rigtigt. Men husk! Det kan også blive for meget arbejde og for surt.

Din forretning kræver ikke meget arbejde

Ja, du læser rigtigt. Det er ikke tidskrævende at drive en virksomhed. Eller jo, det er det jo sådan set. Men der er ingen i verdenen der har sagt, at du absolut SKAL arbejde 12 timer om dagen. Det er klart, at jo mere du arbejder hver eneste dag, jo hurtigere kommer du til succesen, men du kan sagtens drive en forretning helt på hobbyplan, 1 time om dagen.

Fordi jeg går i skole fra kl. 8 – 15 hver dag og derefter lektier, er der desværre bare ikke mere tid til min virksomhed. Når jeg kommer hjem fra en lang skoledag, er man bare smadret og de gode effektive og produktive morgentimer har jeg brugt i skolen. Ofte er jeg totalt udkørt når jeg kommer hjem og kan ikke knokle hårdt på. Det irriterer mig grænseløst. Skolen og det ikke at kunne have mit fokus 110% på virksomheden går da helt sikkert ud over min forretning, men min situation er sådan lige nu og jeg ser det ikke som en mulighed at droppe ud af skolen. Jeg må arbejde de timer jeg kan hver dag, men jeg er også klar over at vejen til succes derved er længere. Men vigtigst af alt, bruger jeg ikke mangel på tid som en dårlig undskyldning for ikke at drive virksomhed.

Er der en dag, hvor solen skinner og jeg meget hellere vil hygge mig inde i byen, med en dejlig is og kæresten, så er det også det jeg gør. Men jeg er stadig bevidst over at det går ud over forretningen og at det gør at jeg ikke er i ligeså fuld fart mod succes som mange andre. Men til gengæld går jeg ikke sur i mit arbejde og føler en kæmpe frihed ved at arbejde og det er jeg sikker på er mere vigtigt end at blive totalt hjernevasket til at nå succesen og blive arbejdsnarkoman og gå ned med stress.

Jeg har ”fri” når jeg arbejder

Du kender det fra din egen hverdag. Er der noget du ELSKER at lave, ser du det ikke som arbejde. Kan du godt lide at arbejde i haven, ser du det ikke som arbejde. Kan du godt lide at spille fodbold, ser du det ikke som et arbejde. Det er sådan jeg ser det, når jeg sidder og arbejder på Babytoys.dk. Når jeg har fri fra skole føler jeg også at jeg har fri for i dag. Jeg skal hjem og arbejde med forretningen, som jo er min hobby. Havde jeg følelsen af at jeg skulle hjem og arbejde til sen aften efter at have fri fra skole, ville jeg gå sur i det og kunne ligeså godt lukke forretningen ned og feste hver dag efter skole.

Min pointe til dig

Det er meget vigtigt at du ikke bliver træt af at arbejde. Gider du ikke arbejde, så lad vær. Måske er der noget som er yderst nødvendigt og som skal nås til en deadline, så få det gjort og så lad det andet ligge til et tidspunkt du gider. Du skal føle en kæmpe glæde ved at arbejde og elske det, ellers bliver din forretning ikke en succes. Arbejder du for desperat efter at nå succes, træder du måske i vande og kommer alligevel ingen vegne. Så stop op, lav noget andet. Drik en øl med vennerne og hyg dig. Det er nemlig en del af vejen til succes!! Succes er ikke kun hårdt arbejde. Det arbejde du laver, skal være meningsfuld, sjovt og så skal det gøres helhjertet og det er det ikke, hvis du ikke vil eller har overskud til at arbejde.

Dette var mit lille opråb til alle arbejdsnarkomanerne på Amino som er ALT for fokuseret på succes og målet om millionomsætning, som måske burde tage den med ro og opleve små succeser i hverdagen og hygge sig lidt mere omkring arbejdet.

Jeg har aldrig følt at jeg har arbejdet meget og hårdt. Om det er fordi jeg synes det er sjovt eller fordi jeg også har tid til at det imellem, ved jeg ikke. Et eller andet har jeg jo gjort rigtigt, for så stor min forretning er blevet efter 3 år, er ikke helt sket af sig selv. 

VIGTIGT: Jeg siger ikke at man ikke skal lave noget, ligge på den lade side og så kommer succesen af sig selv. Jeg siger at det er vigtigt at man ikke går sur i sit hårde arbejde. At det dræner en for kræfter og energi og man er for desperat efter succes. Så går det galt! Det handler om en sund balancegang.

HUSK: Succes er ikke at tjene mange penge. Succes er at have det sjovt, med det man laver!

 

Mange hilsner

Mads Herlev

 

PS: Har du noget du gerne vil have jeg skriver om, som du synes kunne være spændende at få min synsvinkel på, så skriv det i en kommentar :)

 

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mads skriver Skriv dig op