Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om hvordan du skaber resultater i din forretning og udvikling

Har du idealerne på plads?

Skrevet af:
18. oktober 2010 | 1.104 Visninger | 2 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Lykke Rix

Ekspertblogger på Amino om hvordan du skaber resultater i din forretning og udvikling

Jeg elsker idealer. Når vi vil nå stjernerne, gøre en forskel - og tør sige det højt. Jeg elsker det måske aller mest, når andre ryster på hovedet, for så kræver det også mod at stå deroppe.Jeg elsker de store tanker, når der er højt til loftet, når det er højtragende og vi tager de helt tunge ord i brug.  Og helt ærlig, så savner jeg lidt den fornemmelse, af storhed og idealisme i min forretning disse dage. Jeg vil gøre mere, jeg vil tænke større. Det er simpelthen ikke inspirerende nok, og er det ikke det, er jeg faktisk også overbevist om, at jeg ikke kan tjene penge "nok", hvad end det så betyder. 

Som iværksætter er det ikke altid at mission og vison er på plads, når vi går i gang. Vi går i gang og det første reelle mål er at tjene nogle penge. Så må alt andet komme bagefter. Men det der med at tjene penge, det er ikke noget, som vi bare kan sætte hak ved enkelt gang, så er den i orden. Det er noget vi skal sætte hak ved hver uge, hvis ikke hver dag. Og derfor er der mange af os, som ikke når til at tænke de lidt større tanker. For ikke at sige, de helt store tanker.

Problemet er bare, at for langt de fleste, så er det at tjene penge ikke nok. Det er som om at nogle, måske de fleste, mister inspirationen, hvis det de laver ikke også gør en positiv forskel, gør samfundet til et bedre sted at leve, gør hverdagen nemmere, hjælper folk til at blive gladere, udvikler mennesker og gør noget godt. Hvis ikke de vi laver har en positiv effekt på andres liv.

Defor bliver jeg nødt til denne mandag at spørge, hvilke idealer har du i din forretning? Hvilken forskel gør du (eller drømmer du om at gøre)? Er det nok at sætte i værk for sig selv eller måske endnu mere relevant, bliver det succesfuldt, hvis vi kun sætter i værk for os selv? Jeg mangler sgu' lidt inspiration disse dage, når det kommer til idealerne, måske kan du hjælpe?

 

Læs også


Kommentarer

Eva Gøttrup  den 18-10-2010 kl. 22:00

Der er som jeg ser det mange lag i den udvikling. Måske startende med, er jeg overhovedet god nok til at tjene et minimum af penge, mod en drøm om at tjene mange penge. Så er der et lag, der handler om at have en passion for sin egen skyld, f.eks. en kreativ åre eller en flair for et eller andet fagområde, man elsker og nyder at aktivere i sit arbejde. Endnu et lag kan være at man gør noget, der mærkbart gør en forskel for andre, frem mod noget der gør en forskel for store dele af samfundet. Noget der kan give mening for nogen, giver slet ikke mening for andre, og noget, der har givet mening for nogen, på et tidspunkt i deres liv, giver måske lige pludselig slet ikke nok mening efter en eller anden forandrings process.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Lykke Rix  den 19-10-2010 kl. 11:16

Kære Eva,

Det med lagene tager jeg i den grad til mig. Og det tror jeg du har helt ret i. Så tusind tak for det input. Det er hermed skrevet ned og vil blive husket.

Er kommentaren brugbar? 0 0
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: tretten + to =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Om denne blog


Få besked når Lykke skriver


Om Lykke

Lykke Rix er cand.mag, erfaren coach og iværksætter indefra og ud. Hun er COO for en række små start-ups, bl.a. i modebranchen, og afholder desuden mentorgrupper og workshops for iværksættere i coach- og konsulentbranchen. 

B
esøg lykkerix.dk og Lykkes blog om momentum og selvudvikling i hverdagsperspektiv på blog.lykkerix.dk

Lykke blogger mandag og fredag om iværksætteri, momentum, struktur og forandring


Lykke på Twitter

Hvis du vil have besked når Lykke og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her:


Seneste kommentarer