Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Sådan kommer du i gang med CRM!

1,610 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
28 August 2019

Det er en udbredt myte at et godt CRM-system er...

Dyrt

Besværligt

Mere tidskrævende end Excelarket med alle vores kunder

Overflødigt

...og jeg forstår faktisk godt, at mange virksomheder er i vildrede når det drejer sig om CRM - for der er masser af udbydere, endnu flere løsninger og mange flere prismodeller at tage stilling til. Men det behøver slet ikke at være sådan, for du skal ikke tænke "system" - du skal tænke "systematik".

Du skal slet ikke overveje at google "crm" for du får for megen information. I stedet skal du sætte dig ned og finde ud af hvilke udfordringer du har idag - hvis du altså ikke har et godt system. Det kan være at du får skrevet følgende ned på din liste:

Mangler overblik

Ingen tydelig pipeline

Glemmer kunder

Spilder tid på at lede efter korrespondance mv.

Manuel todo-liste der er forældet kl. 10.00 hver dag

Når den liste er klar skal du google!

Det er min erfaring, at "alle" CRM-løsninger er gode. De fleste er faktisk for omfattende til mange virksomheder. Selv virksomheder med hundreder af sælgere og andre med kundekontakt - og med tusinder af kunder - vælger ofte løsninger der er alt for store. Måske fordi de har købekraften og ambitionerne - men ikke har forstået omfanget af integration der skal til efterfølgende. Eller måske fordi vaner er svære at lægge fra sig. Faktum er, at mange kunne klare sig glimrende med en enkel Zoho- eller Pipedriveløsning i stedet for ar rode med det vanvittigt gode, men tunge Salesforce.

Misforstå mig ikke. Både Salesforce og Zoho er fantastiske - i de rette hænder, med den rette tilgang og den rette integrationsproces. Det er ikke systemerne der er problemet - det er næsten altid organisationen der vælger, som er problemet.

Hvis du er på bar bund mht. CRM - uanset om du er en enmandsbutik eller del af en større organisation, så skal du træffe nogle ret enkle beslutninger. Du skal sikkert have et CRM-system - og det skal sikkert være enklere, hurtigere og mindre omfattende, end du drømmer om. Hvis du er for ambitiøs risikerer du at fejle - men hvis du tænker: Jeg starter småt og ser om mine behov bliver større, så vil du højst sandsynligt komme bedre fra start.

I denne video taler Leif Carlsen og jeg om hvordan du kommer godt i gang:

Hvad tænker du? Er du klar til at gå i gang?

Skriv gerne dine erfaringer med CRM her - der er mange Amino'er der kan få gavn af dine input :-)

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Leon skriver Skriv dig op